Annons:

5 anledningar till att du ska köpa bagagerumsmatta för din Volvo V70

Det är en bra idé att köpa en bagagerumsmatta till sin V70. Men hur kommer det sig, och vad kostar en bagagerumsmatta för en V70 egentligen?

Dessa frågor och fler svarar vi på i den här artikeln.

5 anledningar till att du ska köpa bagagerumsmatta för din Volvo V70.jpg

5 fördelar med att köpa bagagerumsmatta till din Volvo V70

  1. Din bil får ett renare bagage.
  2. Det blir enklare att städa bilen.
  3. Det är en förhållandevis billig investering.
  4. Du fraktar runt på saker på ett tillförlitligt sätt.
  5. Din bil behåller sitt andrahandsvärde.

Nedan berättar vi mer om de fördelar vi precis nämnt i större detalj.

Innan vi börjar! Värt att lägga till är att du tjänar på att köpa en bagagerumsmatta volvo v70 som är av bra kvalitet samt som är formsydd, och alltså ingenting som lågprisvaruhusen säljer. För att du ska ta del av de fördelar vi berättar om i denna artikel ska du alltså köpa en kvalitetsmatta som skyddar på ett bra sätt och håller över tid.

1. Bilens bagage förblir rent

Som du säkert vet är det vanligt att man lastar in och förflyttar saker med sin V70, som trots allt har ett riktigt stort bagage. Bagagemattan ser till att bagageutrymmet förblir rent och fräscht, vilket många tycker är tacksamt.

2. Det blir enklare att städa din V70

När du har en bagagerumsmatta samlas all smuts, grus och salt på exakt samma ställe, det vill säga på bagagerumsmattan. Det medför att det blir enklare att städa ditt bagage, för en bagagerumsmatta kan du ju faktiskt ta ur och dammsuga och så även skölja av och torka.

3. Det är en billig investering

En bagagerumsmatta av bra kvalitet som är formanpassad för din Volvo V70 kostar i regel mellan cirka 500 och 900 kr. Det är ingenting jämfört med vad din v70 är värd.

4. Du fraktar saker på ett säkert sätt

När du fraktar någonting i bagaget på din Volvo V70 och samtidigt inte har en bagagerumsmatta, då är det lätt hänt att exempelvis möbeln repar bagaget eller att något i bagaget (tex. gruskorn) repar möbeln.

Med en bra bagagerumsmatta slipper du den problematiken. Möbler och andra saker du fraktar glider lätt på den mjuka matt-ytan och saker som grus, salt och smuts kan du enkelt få bort genom att skaka av mattan innan du lastar på det du ska transportera.

5. Din bil bibehåller sitt andrahandsvärde

Utan en bagagerumsmatta är det vanligt att smuts, salt och grus får ligga ostört och skrapa och således försämra andrahandsvärdet på din bil.

Om du ska sälja din V70 och den tilltänkta köparen får syn på ett helt och rent bagageutrymme, då tänker hon sannolikt: Aha! När den förre ägaren har haft så bra koll på interiören är säkert allt annat också i perfekt skick.

Men om din V70 har ett smutsigt och slitet bagageutrymme, då har köparen sannolikt betydligt mer negativa tankegångar.