Annons:

5 sätt att piffa upp bilen under semestern

5 sätt att piffa upp bilen under semestern.jpg

Väldigt många är eniga om att ens bil speglar ens personlighet. Men tyvärr har inte alla råd att köpa sprillans nya och snygga bilar. Det betyder dock inte att du behöver köra runt i en tråkig och ful bil. Med rätt inställning och rätt tillbehör kan du piffa upp bilen. Passa på att göra det nu under semestern när det finns massor av tid över!

1. Städa och tvätta bilen invändigt och utvändigt

Ingenting får en bil att se fulare ut än smuts, skräp och damm. Det är inte särskilt roligt att visa upp den och heller inte kul att sätta sig i den. Se därför till att både städa bilen och tvätta den för att få den att se nästintill ny ut. Ett besök hos en professionell biltvätt kan göra susen för en billig peng.

2. Inred den snyggt

Allt för många bilägare tenderar att glömma hur enkelt det är att faktiskt få sin bil att se snygg ut bara genom att skaffa rätt inredning. En snygg och praktisk bagagerumsmatta kan till exempel ge bilen ett helt nytt liv. Bilmattor av alla sorter kan piffa upp bilen något enormt samtidigt som de förebygger skador och fläckar på bilens golv.

3. Vaxa bilen

Genom att vaxa bilen får du en underbart fin glans på den. Samtidigt förebygger det att färgen på din bil bleks och utsätts för rost och repor. Att vaxa bilen kan du göra snabbt och billigt själv. Du hittar vax hos butiker som Biltema, alternativt kan du beställa hem det från någon av de många onlinebutikerna som finns.

4. Fixa eventuella repor

En blank yta utan repor på din bil signalerar att du faktiskt bryr dig om den. Om du vaxar bilen ofta förhindrar du risken för att bilen skadas av repor. Men plötsligt händer det, och då är det bra att åtgärda problemet så fort som möjligt. Har du inte gjort det själv innan rekommenderar vi att du tar hjälp av ett proffs.

5. Ge din bil nya hjul

Till sist vill vi slå ett slag för att ge bilen nya hjul! Detta gör definitivt något helt unikt med en äldre bil, då den med nya hjul kommer se nästintill ny ut. Det finns många olika alternativ för hjul - något för alla bilar och allas budget. Med nya hjul ger du definitivt din bil en starkare personlighet samtidigt som du ökar dess livslängd något.