Annons:

5 soloaktiviteter i höstens tecken

5 soloaktiviteter i höstens tecken

Inget delar oss i två läger lika mycket som hösten. Medan vissa fullkomligt älskar lugnet, melankolin och möjligheten till nystart efter sommaren avskyr andra mörkret som infinner sig, de kalla temperaturerna och de begränsade möjligheterna till utomhusaktivitet. Så mytomspunnen och speciell är hösten att den gett upphov till en mängd kända citat bland några av historiens största tänkare, författare och poeter. Albert Camus lär ha sagt “Hösten är den andra våren när varje löv är en blomma“ och den amerikanska författaren Truman Capote påstås ha yttrat att “April har aldrig betytt mycket för mig. Hösten känns som årstiden för en början, vår”. Bloggaren Sandra Beijer tillhör skaran som hatar hösten så pass mycket att hon ägnade ett helt blogginlägg till sin aversion mot hösten. Beijers inlägg väckte både ris och ros bland läsarna och i inlägget utvecklade hon hur hon ogillade att behöva dra ner mössan till örnen och få eksem över händerna av kylan. Beijer förespråkade istället hösten i metropolen New York som med sina mer rimliga temperaturer ansågs vara betydligt mer behaglig än den svenska. Oavsett om du sällar dig till den ena eller den andra skaran är det klart att hösten bjuder in till reflektion, lugn och harmoni och är alldeles särskilt lämpad för den som uppskattar ensamaktiviteter. I den här artikeln tänkte vi tipsa om 3 soloaktiviteter som går i höstens tecken.

Hänge dig till lek och spel

Hösten innebär hemmatid i en större utsträckning än sommaren varför mer mysiga, stillasittande aktiviteter är lämpliga i sammanhanget. Spel och lek är ofta något som förknippas med gruppaktiviteter men det finns varianter som du kan ägna dig åt helt själv. Patiens kan läggas både digitalt och manuellt, och ordlekar i form av Sudoku och korsord bjuder in till både lek och intellektuell stimulans. Ett tredje alternativ är slots online som är ett adekvat alternativ för solospelaren då det till skillnad från poker inte kräver andra spelares deltagande. Slots online kan ha multipla funktioner, priser och jackpots trots att de grundläggande delarna i olika slots ofta förblir samma.

Organisera ett DIY-spa

5 soloaktiviteter i höstens tecken

För många är spa förknippat med en romantisk vistelse på tu man hand med den man håller kär. Faktum är dock att du med hjälp av ett antal enkla åtgärder kan fixa ett hemmaspa i höst som du kan njuta av alldeles själv från hemmets sköna vrå. Hösten är den optimala tiden för en spa-upplevelse då kroppen kan behöva extra omvårdnad och omtanke för att härda ut i kylan och mörkret. Tänd ljus och väldoftande rökelser i badrummet och vira in dig i en gosig frottémorgonrock medan du lyssnar på avslappnande musik. Kolla upp recept på ansiktsmasker och kroppsskrubb online och försök hålla dig till naturliga ingredienser som flingsalt, olivolja, havregryn och aloe vera. Ta din tid och ge kropp och själ en nystart i höst!

Lyssna på ljudbok

Att läsa böcker är den optimala solosysslan i höst och årstiden utgör ofta startskott för förlagens publiceringar av de hetaste, nyaste verken på den litterära scenen. Idag finns det åtskilliga sätt att njuta av litteratur förutom de traditionella. Man kan exempelvis ladda ner bästsäljande böcker direkt till en e-läsare eller ansluta sig till någon av de uppsjö av prenumerationstjänster som finns tillgängliga för ljudböcker såsom exempelvis Nextory och Storytel. Just formatet ljudbok rekommenderas varmt i höst då lyssningen enkelt kan kombineras med andra “höstiga” aktiviteter såsom en rask tur i skogsspåret, eller medan du vakar över det mustiga långkoket i köket.

Promenader i naturen

Trots höstskeptikernas invändningar lämpar sig hösten faktiskt riktigt väl för utomhusaktiviteter, i synnerhet om du klär dig därefter. Eftersom det blir mörkt tidigare på dagen rekommenderar vi att du tar dig ut morgon- eller lunchtid för att skåda hur löven på träden skiftar i färg innan de slutligen faller ner och för att insupa den krispiga höstluften i dina lungor. Satsa gärna på promenader i skog och mark för att iaktta naturens skiftningar och se hösten från sin bästa sida.

Teparty med dig själv

Ett teparty förknippas ofta med en gruppaktivitet över te, scones och kakor men det är inget som säger att du inte kan bjuda in till det med dig själv som enda gäst. Köp lite olika tesorter i en välsorterad tehandel, tänd ljus och baka scones och kakor innan du sätter dig till bords och avnjuter en mysig stund i höstens tecken med dig själv.