Annons:

7 sista minuten-tips: Så hittar du de billiga resorna

Om du vill resa billigt ut i världen, är det är ibland smartast att välja en sista minuten-resa. Här får du sju tips på hur man hittar de lägsta priserna.

Sista minuten-resor är resor som inte har sålts av resebyråerna och därför säljs de billigt när det bara är några dagar kvar till avresa.

Om du vill hitta de billiga sista minuten-resor, får du här några bra tips på hur man gör det. Här är 7 smarta sista minuten-tips för dig.

  1. Res inte under högsäsongen Du hittar flest resor utanför högsäsong och därför är resorna också billigare när det inte är högsäsong. Resorna är vanligtvis som dyrast under skolloven - och billigast vid andra tidpunkter. Ibland kan det hjälpa med att bara flytta avresedatumet några dagar tidigare eller senare.
  2. Sök både efter 1 och 2 veckors semestrar Ibland kostar en 2 veckors semester bara lite mer än en 1 veckas semester. Och två veckor under söderns sol är det definitivt värt att säga ”ja, tack” till - i synnerhet om det inte kostar så mycket extra.
  3. Sök även efter All Inclusive Precis som med två veckors semester, är merpriset för All Inclusive på resan inte alltid särskilt stort. Med All Inclusive är det enklare att hålla koll på semesterbudgeten. Kom även ihåg att söka på 2 veckors semestrar med All Inclusive😉.
  4. Sök på många olika resmål För att kunna försäkra sig om att resan blir billig, är det viktigt att söka efter resor till så många länder och resmål som möjligt. Ju bredare din sökning är - desto fler billiga resorna kan du hitta.
  5. Välj en ospecificerad resa (om det är något för dig) De ospecificerade resorna, där ditt hotell inte bestämts vid bokning, är nästan alltid de billigaste resorna. Om du inte har några problem med det, välj ospecificerat. Annars kan du givetvis välja specificerade resor.
  6. Kolla efter flygbiljetter som är restresor Ibland hittar man den billigaste resan genom att leta upp en flygbiljett med klassificeringen restresa och sedan bokar man hotellet någon annanstans. Om du gör detta, kolla hotellpriserna innan du betalar för den billiga flygbiljetten.
  7. Övervaka priserna med en prisagent Om du vill hålla koll på priset för en resa, kan du hos Travelmarket.se skapa en eller flera prisagenter. När du skapar en prisagent får du dagligen ett e-postmeddelande med de billigaste priserna till önskat resmål.

Vi önskar dig sköna upplevelser under dina kommande resor och lycka till med att hitta din perfekta sista minuten-resa.