Annons:

Att komma tillbaka efter en åderbråcksbehandling

Åderbråck är en sjukdom som många tenderar att gå runt och lida av betydligt längre än nödvändigt. Förr i tiden fanns det ingen riktigt bra behandling och patienter var hänvisade till stödstrumpor som visserligen fungerar väldigt bra för att lindra symptom som värk och klåda men inte kan bota själva åderbråcket.

Men så ser det inte ut längre. Numera finns det flera olika effektiva behandlingar som i de flesta fall kan bota åderbråck fullständigt, snabbt och utan biverkningar. Därför är det olyckligt att så många som lider av besvär relaterat till åderbråck väntar så länge med att söka behandling. Åderbråck har en tendens att förvärras med tiden så det finns egentligen ingen anledning att vänta med behandling även av ett lindrigare åderbråck.

Behandlingen tar bara några timmar

Efter att ha genomgått en förundersökning med hjälp av ultraljud kan din läkare avgöra vilken behandling som är lämplig. Efter denna undersökning bokar man tid för sin behandling. Själva behandlingen inklusive efterundersökning och bandagering tar bara ett par timmar och man kan gå hem samma dag. Vanliga tekniker som används är behandling med radiofrekvens, lim, laser eller skum. Dessa metoder kan användas var för sig eller i vissa fall i olika kombinationer beroende på hur stort och djupt ditt åderbråck är. Behandlingen hjälper till att sluta klaffarna i de vener som orsakat åderbråcket samt tar bort det synliga åderbråck du redan har. Vissa av behandlingarna sker under lokalbedövning medan andra kan ske helt utan bedövning.

Du kan snabbt komma tillbaka till jobbet

En annan orsak som gör att många drar sig för att söka behandling är att man inte vill behöva sjukskriva sig och förlora inkomst för vad man anser är en ringa åkomma som man kan leva med. Men efter en genomförd åderbråcksbehandling behöver man inte vara försiktig och vila utan man kan börja röra på sig igen så fort man känner sig bekväm. Det gör att vissa kan komma tillbaka till jobbet redan påföljande dag och den stora majoriteten av de som genomgår en modern åderbråcksbehandling är tillbaka på jobbet efter 4 dagar eller mindre. Behandlingarna är säkra och saknar biverkningar och för de flesta ger behandlingen ett varaktigt resultat. Därför är det egentligen helt onödigt att så många svenskar går runt med obehandlade åderbråck. Det är dags att fler lägger stödstrumpan på hyllan för gott och istället tar del av den effektiva behandling som finns tillgänglig för alla.