Annons:

Att uppfostra en hundvalp

Att uppfostra en hundvalp

Att äga en hund är mångas dröm. Vi vill så gärna ha den där extra familjemedlemmen och vi går och funderar på vilken typ av hund som skulle passa bäst i vår lilla familj. Det finns så många olika hundar att välja mellan och det är inte alltid lätt att i förväg veta vilken typ av hund som skulle passa oss bäst. Om man dessutom bor smått är det än svårare att veta vilken hund som man kan få in i lägenheten eller radhuset

Till detta kommer hela proceduren med att köpa en hund. Det är inte så lätt att hitta en bra uppfödare och det är heller inte så lätt att genomföra köpet.

Hundvalpar kräver heltidsengagemang

När man väl köpt sin lilla hundvalp ska man vara medveten om att den kräver mycket tid, särskilt i början. Man måste göra hunden rumsren och man måste se till att den förstår de mest fundamentala kommandona som man ger den, som ”sitt”, ”ligg”, ”hit” och så vidare. Allt detta kräver tid och man kan dessutom inte lämna en hund ensam mer än tre till fyra timmar. Att lämna en hund ensam under längre tid är att betrakta som djurplågeri.

Om man har tid till förfogande och bor i en villa eller på en gård kan det dock vara lättare att ta hand om hunden. Man kan då släppa ut den i trädgården för att göra sina behov och man kan också skaffa till exempel ett klösträd som hunden kan använda för lek och för att slipa sina naglar.

Lär dig mer om vad det innebär att vara hundägare

Det finns som sagt en hel del att lära sig om vad det innebär att vara hundägare. En bra plats att söka mer information om den saken är internet. Sök på hunduppfostran och det kommer massor av mycket bra resultat.