Annons:

Behövs det en liten skjuts i ekonomin?

Behövs det en liten skjuts i ekonomin?.jpg

Periodvis kan ens ekonomi gå neråt, på grund av oförutsägbara utgifter eller nedskärningar på arbetsplatsen. Oavsett hur stort eller litet steg neråt det gäller, så är det bästa att få ordnat med sina tillfälliga problem så snart som möjligt.

Trots att det finns planer på hur man åter ska få en stabil ekonomi, så kan det ibland krävas att man behöver en liten skjuts framåt. Det kan bero på att man nyligen har fått ett nytt jobb och ens privatekonomin är på väg uppåt. Men just nu behövs hjälp med bidrag till en ny dator, akut renovering av huset eller annat som man är i dagligt behov av.

Det kan uppkomma många andra situationer som gör att man kan behöva söka finansiell hjälp och om man är säker på att det är för ett välbehövligt syfte och att ens budget är tillräckligt stark för att kunna betala tillbaka på lånet, så finns det olika lösningar på marknaden som kan stötta en på vägen.

Kanske behöver du enbart låna 4000 kr eller en annan mindre summa, som kan göra att bilen hinner bli körklar i tid för nya jobbet eller att få fixat med de akuta problemen på huset inför den långa kalla vintern. Ett sätt att kunna göra en mer rättvis jämförelse mellan de olika långivarna är att använda sig av en låneförmedling.

Varför ansöka om lån på mindre summor?

Idag är det lättare att ansöka om lån, med hänsyn till att det finns många olika aktörer och lånetyper på marknaden att välja mellan. Därmed kan det även vara lockande att ta på sig ett lån som är större än vad man egentligen behöver, vilket kan leda till en större onödig utgift i framtiden.

Alla lån och krediter tillkommer med ränta och andra utgifter, och ju mer pengar man bestämmer sig för att låna desto fler extra avgifter får man med sig i bagaget. I slutänden ska allt återbetalas och i framtiden kanske man önskar låna till en bostad eller annat som kräver en större summa pengar. Det är större chans att få denna typ av lån beviljat om man inte redan har dragit på sig en hög av mindre skulder.

Med andra ord kan man få en bättre kreditvärdighet, som är ett mått på hur pass benägen en låntagare anses vara att återbetala skulder. I beräkningen av detta mått ingår bland annat låntagarens inkomst, livssituation och nuvarande krediter. Ju högre kreditvärdighet en låntagare har, desto större chans har denne att få ett lån beviljat. Vilket kan vara av extra stort intresse då det gäller bostad för ens framtida familj.