Annons:

Bli en duktig padeltennisspelare – Tre goda råd!

Padeltennis, eller padel, är en racketsport som fullständigt har exploderat i popularitet de senaste åren, och den fortsätter att väsa sig ännu större. Padel är en sport som är lätt att komma in i, men lite svårare att bemästra. Denna sport handlar mycket om teknik och att hålla koll på sin motståndare. Det är dock fullt möjligt för alla att förbättra sina padelförmågor. Skulle du själv vilja bli en bättre padeltennisspelare? Här får du tre goda råd som garanterat kommer att hjälpa dig på vägen.

Bli en duktig padeltennisspelare – Tre goda råd!

Rätt utrustning är A och O

Rätt utrusning är verkligen viktigt när det kommer till padeltennis. Det allra första du bör fokusera på när du ska börja investera i padelutrustning är racketar. Ordentliga padeltennis racketar av hög kvalitet är något av det allra viktigaste för en padelspelare. Padelracketar skiljer sig en hel del från en vanlig tennisracket

Bekväma kläder och skor är också bra att ha. Du ska kunna röra dig fritt utan att något är i vägen eller känns obekvämt. Välj skor med ett bra grepp om banan. Du kommer att göra många snabba vändningar och manövrar, så greppet är otroligt viktigt. När det kommer till resten av klädseln är det helt upp till dig vad du vill spela i. Shorts och t-shirts anpassade för racketsporter är att föredra.

Träna regelbundet

Precis som med alla andra sporter är det såklart viktigt att träna regelbundet om man vill bli en bra padelspelare. Ju mer du spelar, desto snabbare kommer du att lära dig de olika teknikerna och rörelserna som krävs för att man ska kunna bli ett riktigt proffs. Försök att klämma in så många speltillfällen du bara kan. Det kan även vara bra att boka tid hos en privattränare. En privattränare kan nämligen hjälpa dig att skräddarsy din träning, då de kan se vad du själv behöver fokusera och bli bättre på. Ibland kan det ju vara svårt att se sina egna brister.

Om du är helt ny inom padel behöver du inte träna lika ofta. Börja gärna med ett par tillfällen i veckan, och öka sedan antalet med tiden. Det är alltid bra att jobba sig uppåt. Då minskar risken för att du ska känna dig totalt slutkörd och tröttna. Kort summerat så ska du spela så ofta du kan, men inte så mycket att du tröttnar efter kort tid.

Ha tålamod

Att lära sig teknikerna inom padel kan ta tid. Därför gäller det att ha tålamod. Låt det få ta den tid det tar. Det är helt ok. Ingen blir ett proffs på en dag. Spela ofta och gärna mot flera olika motståndare. Att spela mot flera olika spelare är riktigt bra. Alla spelar ju inte på samma sätt eller med samma tekniker. Försök att memorera andra spelares spelsätt och tekniker. Notera hur de använder banan och hur de brukar spela sina bollar. När du har lärt dig detta kan du använda det till din egen fördel. Det är så du går från amatör till proffs.