Annons:

Dags att byta elbolag? Läs detta!

Det finns ett oerhört stort antal energibolag att välja mellan idag. Det dyker hela tiden upp nya aktörer på marknaden samtidigt som några sållas bort på grund av den tuffa konkurrensen. De flesta av oss tänker inte så mycket på vilket energibolag vi har i bostaden, åtminstone inte förrän räkningarna börjar bli högre och högre. Vi borde dock jämföra det utbud som finns tills vi hittar det bästa och billigaste alternativet för att få valuta för pengarna.

Dags att byta elbolag? Läs detta!

Oavsett om du letar efter det billigaste erbjudandet på marknaden, ett elbolag med förnybar energi eller det bolag som erbjuder det senaste inom smart teknologi - så finns det något för dig! Det kan kännas omöjligt att hitta rätt i djungeln och därför har vi sammanställt en lista över ting att ha i åtanke inför valet och steg att ta.

Miljömedveten eller ej?

Priset är viktigast för många, men enligt oss bör miljön vara den faktor som är högst prioriterad. Varför? Det behöver vi inte predika om – det räcker med att du lyssnar på en diskussion med Greta Thunberg och en politiker för att du ska förstå. Det är oerhört viktigt att vi tänker på våra avtryck på miljön. Det första och troligtvis bästa vi kan göra är då att välja ett elbolag med förnybar energi. Dessa finns det gott om på marknaden, så du kan inte skylla på att utbudet inte finns där i alla fall!

Jämför priserna med en jämförelsetjänst

Nu kommer vi till den punkt som troligtvis väger tyngst hos många när de väljer elbolag: priset! Priset för el fortsätter att stiga och det betyder nödvändigtvis inte att vi kan använda mindre el. De flesta hushåll är redan medvetna om hur mycket de förbrukar och försöker minimera sitt förbruk, men många gånger går det helt enkelt inte.

Känner du att din elräkning är betydligt högre än vad du faktiskt har råd med kan det därför vara dags att byta elbolag en gång för alla. Här kan du med fördel jämföra elbolag hos Elavtal24 för att försäkra dig om att du får det bästa priset på den konkurrenskraftiga marknaden. Nöj dig inte förrän du hittar ett elbolag med transparenta priser som uppfyller dina och ditt hushålls krav.

Teckna nytt elavtal på 5 minuter

När du shoppat rundor efter olika elbolag och deras respektive avtal kan det vara dags att äntligen teckna ett avtal. Det vill säga när du verkligen fastställt att du hittat ett elbolag med transparenta priser och ett avtal som uppfyller alla dina krav - från miljöaspekter till pris.

Att teckna ett avtal med ett nytt elbolag behöver inte ta mer än några minuter, även om många tyvärr tror att det är en komplicerad och långdragen process. Att det är så enkelt och går så snabbt beror på att det nya elbolaget vanligtvis hjälper till med bytet! Det är ungefär som att byta mobiloperatör. Du behöver inte oroa dig för strömavbrott eller liknande – det nya elbolaget ser till att övergången går smidigt till, utan att du ska debiteras någon extra summa eller gå miste om något vid bytet.