Annons:

De 3 bästa investeringstipsen för nybörjaren

Överväger du att komma igång med investeringar men avskräcks av idén att förlora alla dina pengar? Oroa dig inte - vi finns här. I vår guide går vi igenom de 3 bästa investeringsstrategierna för nybörjaren så att du ska komma igång snabbt och smidigt.

De 3 bästa investeringstipsen för nybörjaren

Att investera sina pengar är ett långt steg ifrån att placera sina pengar på ett bankkonto där det bara ligger och väntar på att ökas. Investeringar är ett större risktagande, eftersom du inte är garanterad risktagning. Chansen för att tjäna mycket mer än man investerar finns där, men att förlora mer än vad man lagt in är också stor. För att komma igång på bästa sätt är det bra att börja gradvist och inte förhasta dina investeringar.

Börja med indexfonder

Att investera i indexfonder har länge ansetts vara det bästa valet för nybörjaren. De är överkomliga för de flesta investerare, möjliggör diversifiering av investeringsportföljer och tenderar att generera positiv avkastning över tid. Indexfonder klassas som ett säkert kort för nybörjaren, och rekommenderas framför andra typer av fonder som aktivt förvaltas av fondförvaltare.

En indexfond är en typ av börshandlad fond ETF, det vill säga en samling av värdepapper som, precis som namnet antyder, spårar resultatet för ett marknadsindex. Detta marknadsindex kan tillexempel vara ett index i aktiemarknaden. Fondens framgång beror på det utvalda värdepapprets kollektiva framgång.

Använd en investeringsapp

Appar tillägnade investeringar möjliggör det för nybörjare så väl som erfarna investerare att hantera sina investeringar på börsen. Med en mängd praktiska tjänster till låga priser kan dessa investeringsappar bana vägen för din framgång.

Förr i tiden var man tvungen att ringa en börsmäklare för att genomföra en handel. Idag är det betydligt enklare än så! Nu behöver du inte göra annat än att plocka fram din mobil, trycka på skärmen några gånger och köpa eller sälja dina valda värdepapper. Samtidigt kan du se statistik över och hålla koll på börsen så att du alltid vet när och vart du ska investera.

Tänk långsiktigt

Det viktigaste nybörjarinvesteraren måste ha i åtanke är ändå att tänka långsiktigt. Tyvärr drabbas många investerare av ett vanligt förekommande syndrom. De tenderar att investera allt för mycket pengar i tidigt skede och förlorar hela sitt insatta kapital under väldigt kort tid.

Är du en smart investerare bör du istället investera på lång sikt. Se över aktier och fonder i sektorer som du tror kan ge hög avkastning under en lång period snarare än de som toppar börsen under kort tid. Techindustrin tycks ha en stabil tillväxt och det finns även en hel del köpvärda aktier i omsorgssektorn.