Annons:

De hetaste inredningstrenderna 2023

De hetaste inredningstrenderna 2023

Vi vill så klart hålla dig uppdaterad med allt som rör inredning. Men vilka är egentligen de hetaste inredningstrenderna 2023? Vi har talat med ett antal inredningsexperter och de har hjälpt oss att besvara frågan.

Om du vill veta hur du ska inreda ditt hem 2023 är det här alltså guiden för dig. Häng med när vi tittar närmare på en inredning som utan tvekan har en hel del 80-tals känsla. Om du - liksom oss - saknat detta decennium så finns det alltså mycket att se fram emot.

Forøget produktivitet og mindsket chance for stress

De fleste stresstilfælde sker fordi, at man har mistet overskud og overblik i arbejdslivet. Men hvis man systematiserer arbejdet og ens forretningsprocesser, så kan man forhåbentligt beholde overblikket. En af de mest oplagte metoder at gøre dette på er gennem et ERP-system. Et ERP-system kan klargøre arbejdet, og gør det meget lettere at arbejde på tværs af afdelinger i en virksomhed. Du kan finde meget mere information vedrørende ERP-systemer her.

Ved at systematisere og skabe overblik over arbejdet og dets opgaver, så kan man lettere overskue hvad arbejdsdagen har at tilbyde, og dette kan være med til at mindske stress.

Heta trender för hemmet

Vi på Devote älskar ju allt som gör livet lite roligare. Från onlinespelsajter till mode, filmer och nöje. Och det blir garanterat ännu roligare att ta del av all underhållning som erbjuds om trivs därhemma. Och visst kan det vara härligt att då och då uppdatera hemmet med nya färger och material?

När vi snackar trender och inredning så är det ett omöjligt att inte nämna 80-talets ljusa pasteller. Det här är nämligen en av de absolut hetaste inredningstrenderna 2023. Tänk dig mjuka pasteller som till exempel syrén så förstår du precis som vad vi menar. Eller varför inte satsa på en mjuk citrongul nyans? Ett tips är att använda dessa färger för att skapa mer liv i inredningen. Under de senaste åren har färgpaletten varit en annan, och visst när det är kul att få välkomna 80-talets härliga pasteller? Men vi rekommenderar inte att du springer ut och köper en lila soffa. Risken är nämligen stor att du kommer ångra dig. Tänk dig snarare små detaljer som till exempel en vas i en 80-tals färg. Eller varför inte satsa på porslin eller blomkrukor i en ny kulör?

2023 är helt enkelt året då vi välkomnar 1980-talet på riktigt! Vill du ta trenden ett steg ännu längre så kan du även välja att komplettera färgskalan med knalliga neonfärger. En lekfull accent som man helt enkelt bara måste älska eller hata.

Transparens en het trend

Selvom at optimal produktivitet er topprioritet, så skal man stadig huske at være realistisk, da man ellers kan risikere at putte unødvendigt pres på ansatte, kollegaer og i værste tilfælde, en selv. Sæt gerne mål, men lad det ikke påvirke dig for meget, hvis målene ikke kan nås. Det er okay at sætte urealistiske mål, så frem at man er klar over, at de er urealistiske. Man kan altid justere og ændre i målene løbende, og til sidst finder man forhåbentlig det punkt hvor man har optimeret produktiviteten uden at det har påvirket arbejdsmiljøet.

Motiver kollegaerne

Transparenta detaljer är något annat som vi kommer att få se mycket av under det kommande året. Den här trenden har varit på gång under en längre tid men det tycks som att den får ordentlig fart just nu.

Den som vill ha ett trendigt hem satsar på till exempel transparenta möbler. Vill du löpa hela linan ut så väljer du ut till exempel en transparent stol. Intressant där även belysning i transparenta material. Så det här året så har vi inte så mycket att i gömma oss bakom.

Hur ser det då ut när det gäller textilier? Något annat som vi har sett en hel del av på senare tid är så kallade lappmönster. Gärna på stora filtar och på mattor. Flera av till stora varumärkena har satsat på lappmönster vilket skapar en spännande kontrast i hemmet. Och det vi framförallt gillar med det här mönstret är dess höga hemtrevlighetsfaktor. Glöm det vita, kala och strama - och satsa istället på de hemtrevliga rutorna. Den pyssliga kan såklart själv välja att till exempel sy ett eget lapptäcke. Eller varför inte ta fram symaskinen för att själv sy kuddar med lapptäcksteknik? Tänk dock på att det krävs en hel del kunskap i sömnad för att rutorna ska bli rätt.

En annan kul trend 2023 är ökentemat. Yes, vi snackar gassande sol och sand. När du väljer att inreda med ökentemat så är det sandfärger a la´ Sahara som gäller. Välj gärna brända toner av röd för att skapa den rätta, sandiga atmosfären. Därmed rör vi oss mot en mer eldiga färgskala - och precis som när det gäller pasteller kan vi rekommendera att du satsar på mindre detaljer i den trendiga orangea och röda färgskalan. Håll utkik i butikerna framöver! Hyllorna kommer garanterat fyllas med många spännande produkter. För sportbettingfantasterna har bookiesnorge.com en fantastisk färg som du kan inspireras av.

Mer metall, tack!

När det gäller material så ser vi även hur metall tar allt mer plats. Ett välkommet inslag efter år då vi gärna har inrett med mjuka naturmaterial. Metallen får gärna ha en opolerad känsla. Till favoriterna hör till exempel att välja en bordslampa med en lampskärm av metallskärm. En detalj som garanterat ger många stilpoäng.

Givetvis så kan du även välja att inreda med ljuslyktor av metall, eller varför inte fat av metall? Ett metallfat blir en vacker detalj i köket - varför inte för att skapa ett vackert stilleben med citrusfrukter? En gul citron blir garanterat en vacker kontrast till metallens råhet.

Sammanfattning

Något annat som vi har sett en hel del av bland bloggarna är inredning med böljande former. Den här gången så gärna med vågiga detaljer. Materialen ska ha enmjuk rörelse. Ett enkelt sätt att skapa böljande former i hemmet är till exempel att sätta upp nya, vågiga krokar. Och den här gången ska det inte vara raka utan snarare ha en rund form.

I den här guiden har vi alltså tittat närmare på de hetaste inredningstrenderna 2023. Det handlar om spännande material men också nya intressanta färger. 1980-talet är på alla tänkbara sätt tillbaka i vårt liv - både med mjuka färger som till exempel syrén men även med neon. Även ökentemat och det transparenta materialen flörtar med 1980-talet.