Annons:

En välfungerande EGR-ventil bidrager till en bättre miljö

Vi vill ju alla bidraga till en bättre framtid genom att göra det vi kan för miljön. En sak som kan vara med till detta är att din EGR-ventil på din bil fungerar som den ska. Nu kanske du undrar vad en EGR-ventil är och hur tusan den kan bidraga till en bättre miljö. EGR betyder Exhaust Gas Recirculation vilket på svenska kan översättas till att avgaserna från din dieselbil återanvänds. Så det är med andra ord något positivt i alla fall när den fungerar som den ska.

Din bil sysslar med det moderna uttrycket recycling men om detta inte fungerar ordentligt kan det leda till problem.

En välfungerande EGR-ventil bidrager till en bättre miljö

Hur vet jag att det är fel på min ERG-ventil?

Det vanligaste felet är att ventilen blir nedsotad i den här processen vilket leder till problem när du kör din bil. Ofta kan du upptäcka felet på din dashboard genom att lampan som varnar vid fel på din motor lyser röd. Men om det mot förmodan inte sker är dessa också tecken på problem:

  • Bilen blir tung eller trög när du ska accelerera.
  • Onaturliga och icke önskvärda vibrationer.
  • Att det kommer en svart rök ut från ditt avgasrör.
  • Att tomgången inte är jämn.

Så det finns en del varningssignaler du kan hålla utkik efter när det kommer till din ERG-ventil. Dessa tydliga varningssignaler gör det lätt att lokalisera felet. Är din ventil defekt så behöver du förmodligen besöka en mekaniker för att lösa problemet.

Jämför mekaniker online

Att besöka en mekaniker kan lätt bli en dyr affär tyvärr men i det här fallet är det också nödvändigt både för dig och miljön. Men istället för att bara ta den första bästa du stöter på kan det vara förmånligt för dig och din plånbok att jämföra priser.

Hos Autobutler kan du få erbjudanden från flera mekaniker och välja det som känns bäst för dig och din ekonomi. Liksom du kan jämföra allt annat online kan du även få en jämförelse av mekaniker arbete. Genom att få fler en ett erbjudande vet du att du betalar det rätta priset och du slipper stå i efterhand och tänka över om du gjort rätt val.

Det enda du ska göra är att beskriva felet på din ERG-ventil och vänta på offerter från olika företag. Du får snabbt svar och din ventil kan lagas så fort som möjligt. Du kan alltså hjälpa miljön för det bästa priset på marknaden.