Annons:

Fönsterfilm skyddar ditt hem från insyn

Stora höga fönster är vackra att se på och garanterar ett fint ljusinsläpp in i ditt kök eller vardagsrum. Samtidigt vill du inte att alla ska ha full insyn in i ditt hem. Hur kan du göra för att skapa en mysig privat sfär i hemmet på ett dekorativt vis? Vi har tipsen!

Fönsterfilm skyddar ditt hem från insyn

Fönsterfilm är ett lättmonterat skydd

Fönsterfilm är ett enkelt sätt att skärma av ditt hem från omvärldens påträngande blickar. Samtidigt ger det ditt fönsterglas ett unikt uttryck. Det är också passande att filmen är så pass genomskinlig att den släpper igenom dagsljuset.

Du kan med fördel välja fönsterfilm med olika mönster som blomblad, Londonmotiv eller ett trevligt handskrivet citat. Det finns även ränder för den som föredrar en mer stilren design. Du kan även köpa film som kan klippas ut till egna figurer, till exempel ditt kära husdjur. Det är enkelt att montera på fönsterfilmen och du får en guide på köpet som förklarar hur du gör.

Gardiner skyddar från insyn

Utbudet av gardiner är stort just nu. Det finns tjocka sammetsgardiner som skapar en trivsam akustik och känsla av lyxigt hotellrum. Passa på att köpa dem i säsongens trendfärger som senapsgul eller varm beige. Skira gardiner kan kombineras med mer heltäckande vepor som dras för under kvällen. Vita gardiner är fräscht och passar till de flesta väggfärger och inredning.

Växter är dekorativt och lättskött

Växter är ett trevligt inslag och kan placeras på fönsterkarmen så att det bildar ett grönskande skydd mot insyn utifrån. Dessutom kan växter fungera som luftrenare och motverka torr luft i rummet. Många gröna växter kräver inte mycket vatten. En populär växt just nu är den kaxiga monsteran med stora blad. Murgröna slingrar sig dekorativt ner från krukan och är mycket lättskött.