Annons:

Förbättra din kreditvärdighet

Du kanske funderar på att ta lån i framtiden eller behöver du ta ett lån men vill inte sänka din kreditvärdighet? Ingen fara, det går att ta lån utan att sänka ditt kreditbetyg.

Förbättra din kreditvärdighet

Vad är kreditvärdighet och varför bör du tänka på det?

Kreditvärdighet är ett sätt för långivare att beräkna ens förmåga att betala tillbaka ett lån. Har du hög kreditvärdighet så brukar man dessutom få bättre villkor på lånet, det är därför det är bra att se till att man har bra kreditbetyg, så när det är dags att köpa bil, hus eller annat så får man bra villkor och sparar pengar i det långa loppet.

Hur får man bra kreditvärdighet?

Här är några tips för att se till att du har bra kreditbetyg.

  1. Först och främst se till att betala dina räkningar och lån i tid.
  2. Det är bättre att ha ett stort lån än flera mindre små lån. Om du nu har flera små lån, ta kontakt med en långivare och förhandla om att slå ihop det till ett lån med bättre villkor.
  3. Undvik att ansöka om fler lån, varje gång du gör en ansökan så görs en UC kontroll som kan sänka din kreditvärdighet.

Hur ser min kreditvärdighet ut?

Nu kanske du är intresserad av att kontrollera din egna kreditvärdighet, som tur är så kan man kontrollera sin egna kreditvärdighet utan att det påverkar dig negativt. Du kan enkelt göra en kontroll med kreditkontrollen, där kommer du kunna se ditt kreditbetyg, anmärkningar och när dem försvinner och även följa dina lån.

Behöver du ta ett lån och vill inte att det skall påverka ditt kreditbetyg? Det går att ta lån utan att en kreditkontroll görs, läs mer om UC på kreditval.se. När du tar ett lån utan UC så är det oftast högre risk för långivaren vilket gör att dem efterfrågar en högre ränta och har en väldigt kort återbetalningsperiod. Lån utan UC kallas av vissa för snabblån, om du nu måste ta ett snabblån, se då till först att du kan betala tillbaka inom 30 dagar för att undvika påminnelser eller anmärkningar.

Slutsats

Se till att ha bra kreditvärdighet så att du kan låna till bra villkor när du väl behöver ta ett lån, med andra ord betala dina räkningar och lån i tid! Om du nu verkligen behöver ta ett lån, använd kreditval.se för att jämföra lån först och minska antalet kreditupplysningar som görs då varje ansökan kan minska din kreditvärdighet.