Annons:

Här är vad du behöver i ert mötesrum

På de flesta svenska företag så finns det ett eller flera mötesrum. Vanligtvis så består det av ett bord, stolar och en plastväxt. Men ett mötesrum kan vara så mycket mer. Med ett par smarta drag kan även ert mötesrum bli en plats man gärna stannar länge i.

Här är vad du behöver i ert mötesrum

Tänk dig ett mötesrum. Föreställ dig ett av de där standard mötesrummen som ser ut att ha blivit massproducerade och sen utslängda på företag över hela landet. Det är knappast en trevlig miljö. Trots detta spenderas timmar varje vecka där.

Dessa mötesrum är ofta rätt små, har persienner nerdragna för fönstren och inredningen brukar bestå av ett ovalt bord och en hög plastväxt som står på golvet. Det är inte konstigt att inspirationen tryter i dessa miljöer. Men det går att förändra hur det ser ut och därmed förändra vilken känsla de förmedlar.

Det första man börjar med är att se till att det blandas in lite färg. Dessa rum tenderar att vara väldigt kala. En bra början är att hänga ett par tavlor. Välj tavlor du själv skulle bli inspirerad av, som du känner glädje när du ser. Lämna dock en vägg tom Det behövs en yta som en projektor kan projicera på, men även där en rejäl Whiteboard får plats.

Växter - en avvägning

De flesta människor känner att gröna växter har en lugnande effekt och att de förvandlar ett tråkigt rum till något hemtrevligt. Dock är det alltid en viktig avvägning som behöver göras när man fattar beslut om växter.

Levande växter behöver omvårdnad och behöver vattnas kontinuerligt. De behöver också planteras om ibland och lite näring är väldigt välkommet. De kan även behöva trimmas. Ett alternativ är plastväxter, men ofta ser man skillnad på levande och de växterna av plast väldigt tydligt. Det är helt enkelt inte samma sak.

Det finns företag som sköter om allt som har med växter att göra för en. De kommer ut med växter, sköter om dem och ser till att de ser fräscha ut och mår bra. Ett alternativ är att utse någon på arbetsplatsen som har ansvaret för de växter ni har. Är det en större arbetsplats kan det vara idé att dela det ansvaret på flera personer.

Andra saker som får mötesrummet att leva upp är exempelvis att det finns färsk frukt upplagt snyggt i en skål i samband med att det är möte. Det är även viktigt att det finns tillgång till vatten och kaffe eller te. En uttorkad kropp orkar inte hålla koncentrationen länge vilket kommer påverka mötets kvalitet och effektivitet.

Slutligen är det viktigt att få in fräsch luft. Att sitta en längre period i ett rum som inte är vädrat ordentligt är ingen hit. Att få inte luft piggar upp och skapar en mer trivsam miljö.