Annons:

Hur du väljer den rätta rakborsten för dina behov

Rakborstar är oumbärliga när det kommer till rakning, och därför gäller det att ha en högkvalitativ rakborste nära tillhands. Det är meningen att denne rakborste ska ha möjligheten att hålla en stor mängd vatten, så för att få ett imponerande resultat under rakningen har det tagits fram flera olika sorters rakborstar.

Hur du väljer den rätta rakborsten för dina behov

Vissa av dessa är mer duktiga på att absorbera vatten än andra, så det är väl värt att lägga lite tid på att få tag på en typ som blir passande för just dig. Vilka är dock de olika typerna och vilken bör du i slutändan välja?

Silvertip Badger rakborsten – en äkta premiumborster

Högst upp på listan har vi Silvertip Badger, den allra mest exklusiva modellen när man talar om högkvalitativa rakborstar. Dessa borstar är tillverkade genom att ta päls från grävlingens nacke, och den här pälsen är utmärkt på att absorbera vatten. Ha i åtanke att den här typen av rakborste kan bli ganska dyr då den inte bara är effektiv, utan också använder sig av ganska sällsynt hår.

Best Badger – utmärkt medelmodell

Nästa rakborste på listan är snäppet mindre exklusiv jämfört med Silvertip Badger, men här kan du ändå räkna med en mycket smidig samt effektiv rakborste som absorberar en stor mängd vatten. Best Badger tillverkas från päls som kommer från grävlingens ben och sidor. Om du inte har stor erfarenhet av rakborstar kommer du med största sannolikhet inte att märka någon skillnad mellan den här borsten och den dyrare varianten, så Best Badger kan utan tvekan vara ett ypperligt val för dig.

Pure Badger – billigare modell som trots detta håller hög standard

Vill du gärna ha en rakborste som är tillverkad av grävlingspäls utan att behöva betala skjortan för riktigt exklusiva modeller? Då kommer här Pure Badger, den billigaste typen av rakborste som är gjord från grävlingspäls. Ett av de stora skälen till att Pure Badger inte kostar lika mycket är tack vare det grövre håret, så det behövs inte lika många strån för att tillverka en hel borste.

Syntetborste – för dig med en tajt budget

Det är ingen hemlighet att syntetborstar inte är särskilt duktiga på att absorbera vatten jämfört med borstar som använder grävlingspäls, men om du gärna vill undvika djurpäls kan en syntetborste ändå göra susen för dig. Du kommer enbart att märka en större skillnad om du är van vid att använda grävlingspälsborstar, så om du är på jakt efter din första rakborste blir du ändå säkerligen nöjd med resultaten om du väljer en syntetborste.