Annons:

Hur man bor bra i Göteborg

Det kan vara svårt att hitta bekvämligt och billigt boende i en storstad. Från Stockholm till Göteborg, båda har mycket att erbjuda förutom lägenhetskontrakt. Men kulturen och delikatesserna lockar som alltid. Då blir boende ofta en andrahands-tanke.

Hur man bor bra i Göteborg.jpg

Sveriges hamnstad är byggd vid den västra kusten för dess strategiska arbetsläge för import och export. Tillväxten handlade först om fisk och havsdelikatesser. Det var Sveriges huvudstad Stockholm man flyttade till om man ville arbeta i en stor och inflytelserik stad. Men Göteborg utvecklades snabbt från en hamn- och jordbruks stad till det så kallade lilla London.

Numera är det estimerat 8 000 människor som flyttar till Göteborg varje år. För att studera på ett av dem mest kända universiteten i landet, för att prova lyckan med den nya affärsidén eller för att hitta kärleken. Det är mycket som lockar och mer man stannar för.

Dem flesta som redan bor i storstaden skriver upp sig hos bostadsbolagens bostadsköer redan vid 16 års ålder. Då det brukar ta runt 6-7 år i den växande staden att få ett förstahandskontrakt. Ändå flyttar många till kusten utan att ha stått i dessa bostadsköer. Det finns många hyresbostäder i Göteborg som erbjuds i andrahand där man kan hyra rum, hus och hela lägenheter i andrahand. Ett välkänt och bra alternativ till förstahandskontraktet.

När man hittat boende

När man hittat boende kommer det roliga. Kulturen och stadens festligheter finns överallt i Göteborg. Från stora Avenyn, Gustav Adolfs torg och Göteborgs Operahus till gamla Haga stadens kanelbullar, Saltholmens färjor och fest på Gretas.

Man kan inte kasta en sten utan att träffa något av kulturellt intresse och värde i den lilla storstaden. Trots att bussar och spårvagnar dominerar staden så är bästa sättet att ta sig fram genom att promenera. Så man inte missar sitt nya stammiskafé som inte bara bakar utan även dubblar som Galleri.

Lilla Londons möjligheter

Lika så som riktiga London i England har lilla London i Göteborg många som vill slå en storvinst. Staden är känd inom affärsvärlden att vara en av dem mest framgångsrika platserna för att hitta investerare och nya möjligheter.

Därför är det alltid bra att ha en plats att kalla sitt hem när drinkarna fortsätter att flöda och affärssnacket håller på förbi den sena timmen. Det är trots allt många som hittat sin personliga guldgruva i hamnstaden efter kvällens sena timmar och känner sig lyckligt lottade.