Annons:

Hur man laddar upp för en full familjevinterdag utomhus

Hur man laddar upp för en full familjevinterdag utomhus.jpg

Många förknippar vintern med att sitta inne mesta delen av dygnets alla timmar. Men som vi alla vet mår vi människor som allra bäst när vi inte bara är inomhus utan också får vara ute i friska luften. Att njuta av vintern utomhus är lite av en konst. Det gäller att förbereda sig så gott det bara går så att man dels känner att man har någonting att göra, men framför allt, ska man kunna njuta av en vinterdag ute i naturen gäller det att inte klätt på sig för lite.

Utomhusaktiviteter på vintern kan faktiskt vara riktigt härligt om det är en krispig dag med torrt väder. Men det gäller att man förbereder sig så att man kan njuta av naturen och utomhusmiljön och inte fryser under tiden. Så vad ska man då tänka på?

Behövs några nya vinterkläder?

Det första som kan vara klokt att göra innan man ger sig ut för en vinterdag utomhus, är att invertera om det krävs några nya vinterkläder? Behövs det nya vinterskor för barn? Eller kanske en ny overall eller jacka till barnen? Kanske att något barn eller vuxna behöver mössa eller vantar? Gå igenom så att alla har tillräckligt varma kläder för att faktiskt vara ute flera timmar i sträck. Ett klassiskt knep som ofta fungerar är att klä på sig lager på lager. På med alla ull och silkesplagg man har för att hålla sig riktigt varm under jackan.

Något varmt att äta eller dricka är A och O

Någonting annat man med fördel kan förbereda är att alla har någonting varmt att dricka eller äta under dagen. Hur mycket man än har klätt på sig kan det bli kallt när minusgraderna smyger sig på. Att ha med sig varm choklad, kaffe eller te eller varför inte en värmande soppa att äta till lunch brukar vara en hit. En annan hit är att åka ut till en grillplats och grilla korv till lunch, vilket både är värmande och kul aktivitet att göra också på vintern.

Förbered något att göra

Ja, för en viktig grej om man vill vara ute en dag under vintern är att faktiskt förbereda en aktivitet. Att enbart gå runt mållöst kan lätt bli både tråkigt men framför allt kallt i längden. Så för att alla ska ha en bra dag gäller det att förbereda någonting att göra under dagen. Så varför inte förbereda så att man antingen kan grilla korv, eller kanske åka skridskor, har det frusit till kan man kanske gör det på en sjö, annars fungerar en anlagd skridskobana minst lika bra. Sist men inte minst ska man ju såklart inte glömma, att blir det för kallt eller för jobbigt, så är det ju bara att gå in igen.