Annons:

Investering i kryptovalutan Bitcoin: allt du behöver veta

Världen och dess invånare blir allt mer beroende av internet för varje dag som går. Så att kryptovalutor, med Bitcoin i toppen, skulle vara så globalt och populärt som det är idag kommer inte som någon överraskning. Bitcoin är gränslöst - det är öppet för alla och ger alla människor oavsett var de befinner sig. Att investera i Bitcoin kan verka skrämmande, men med lite ansträngning för att förstå hur kryptovalutan fungerar kan det vara värt all tid.

Investering i kryptovalutan Bitcoin: allt du behöver veta

Vad är Bitcoin och hur fungerar det?

Innan vi börjar diskutera varför Bitcoin är en värdefull investering måste du bekanta dig med kryptovalutan. Begreppet kryptovalutor, som Bitcoin, är digitala pengar som människor skickar fram och tillbaka online. I sig är det inte så komplicerat – det är trots allt som att genomföra vilken överföring av “vanliga” som helst.

Kryptovalutor använder den så kallade Blockchain-teknologin, ett sätt att transportera data i cyberspace, för att genomföra dessa transaktioner. Till skillnad från normala valutor, som SEK eller Dollar, är kryptovalutor “decentraliserade”. Det innebär att valutan inte regleras av en finansiell myndighet, som en regering eller centralbank.

Att investera i Bitcoin

Som med alla investeringar är det viktigt att man gör sin efterforskning och investerar med tålamod. Väg upp fördelarna och nackdelarna med Bitcoin investering och fördela dina pengar på olika företag så sprider du risken.

Fördelar

Bitcoin är förmodligen en av de mest likvida investeringstillgångarna på grund av dess globala etablering på handelsplattformar, börser och online-mäklare. Digitala valutor som Bitcoin kan också vara en långsiktig investering på grund av dess höga efterfrågan på marknaden. Till skillnad från all världens valutor är Bitcoin dessutom immun mot inflation tack vare Blockchain-systemet.

Nackdelar

Priset på Bitcoin är oerhört volatilt och gör därför investeringen osäker. Dessutom förändras marknaden ständigt, och på grund av detta kan det vara svårt att få en bra avkastning. En annan nackdel är online-hacking hotet, och som Bitcoin-investerare är du mer utsatt för att din investering blir utsatt för stöld.

Så investerar du i Bitcoin

Om du bestämt dig för att investera i kryptovalutan är första steget för din investering att hitta en handelsplattform. Att investera i Bitcoin liknar aktie-investering på många sätt, men på grund av dess volatilitet orsakat av dagliga svängningar är det mer riskfyllt. Så går du till väga för att investera i Bitcoin:

  1. Öppna ett konto hos en handelsplattform som tillåter kryptoinvesteringar
  2. Sätt in pengar på ditt konto
  3. Köp bitcoin
  4. Sälj dina Bitcoin för en vinst eller förlust