Annons:

Köpa aktier - så går det till

Att handla med aktier har under de senaste 20 åren blivit en folkrörelse i Sverige. Många har aktier och andra är intresserade av att köpa sina första aktier. Men det kan vara svårt att sätta sig in i utan en ordentlig vägledning. Som tur är finns det sidor för just det.

Köpa aktier - så går det till

Runt millennieskiftet hände det någonting i hur svenskar funderade kring sitt sparande. Tidigare hade småspararna mest haft sina sparkonton hos banken där pengarna förräntades i snigeltakt. Men plötsligt ville man placera sina pengar i fonder och aktier.

Det var inte längre bara de med stora förmögenheter som aktivt förvaltade de pengar man hade. Nu läste var och varannan svensk ekonomisidorna i morgontidningen och letade efter de aktier som skulle få ens lilla sparande att bli en förmögenhet. Det var på tapeten att få pengarna att växa.

Oavsett om du har hållit på med aktier en tid eller är ny på området, så är vägledning något som är viktigt. Både för att lära sig grunderna och för att hålla denna kunskap levande. Att förlora pengar på aktier på grund av att man inte förstod grunderna är ett bra sätt att bli bitter på. Att kunna de grundläggande reglerna är även något som gör hela aktiviteten mer smidig.

Men att hitta denna hjälp kan ibland vara svårt och dessutom något som det tas betalt för. Men nu har finanso.se en guide som är inriktad på just det här. Dessutom kostar det ingenting att ta del av den.

Första steget mot att handla med aktier

Finanso.ses guide är indelad i fem pedagogiska steg. Genom att följa dessa steg så tillgodogör du dig en grund för att kunna handla med aktier. Oavsett om du hade tänkte köpa ströaktier som en form av underhållning eller för att göra de stora kapen är det extremt viktigt att stå på en stabil grund.

I första steget tas vilken handelsplattform du ska arbeta utifrån upp. Beroende på din kunskapsnivå och vad dina mål är så kan det variera vilken plattform som passar dig bäst. Steg två avhandlar hur du registrerar ditt konto och vad du ska tänka på där. Vilken valuta vill du handla i och hur för du över pengar?

I och med steg tre så har man kommit fram till det faktiska handlandet. De går igenom olika begrepp och andra aspekter som är viktiga att hålla i huvudet. Steg fyra handlar om cykliska och defensiva aktier. Du lär dig skillnaden mellan dessa olika typer av aktier och hur de påverkas av olika parametrar.

Sista steget avhandlar själva ägandet och hur du går tillväga för att sälja aktier. Sammantaget är det en robust guide till hur du gör för att handla med aktier. Du kommer vara väl förberedd!