Annons:

Köpa eller bygga egen dator?

Köpa eller bygga egen dator?.jpg

Är det dags att investera i en ny dator? Oavsett om du har den för att plugga eller jobba med eller om du är en gamer, så kan du fundera på om du ska köpa en färdig variant eller bygga den själv. Det går ju att satsa på HP spare parts till exempel samt annat du behöver, för att sedan bygga samman den. Oftast är det ju så att köper man alla komponenter, separat, så får man mer för pengarna. Men då gäller det ju att du har koll på vad du ska ha samt hur du sedan bygger samman dem.

Att sätta samman en egen dator, det är inte så avancerat som det låter. Bland annat går det utmärkt att kolla klipp på Youtube för att få vägledning. Den som en gång byggt samman en dator, den går sällan tillbaka till att köpa en helt färdig.

Fördelar med att bygga datorn själv

Att bygga din dator på egen hand, det brukar bli bra mycket billigare än att köpa en färdig. Sedan är en annan fördel att då du köper komponenterna separat, så vet du ju exakt vad det är du har i din dator.

Du kan med en dator du bygger själv även lättare byta ut delar i den. Det om de blir dåliga eller om det är så att du vill uppgradera den. Sedan kan du ju även själv välja vilka slags komponenter du vill ha i din dator. Det så att den passar för exakt det du ska ha den till. Är du till exempelvis en gamer så är det ju bra att satsa en hel del på grafikkortet.

Nackdelar med att bygga datorn själv

En stor nackdel är just att det kan bli fel och du har inga som helst garantier, eftersom det är du som själv byggt samman den. Köper du en färdig dator, så finns det ju alltid garantier som gör att du kan få en ny.