Annons:

Kan man betala med kryptovalutor?

Eftersom att kryptovalutor i grunden fungerar på samma sätt som vilken valuta som helst så kan du så klart i teorin använda dem till samma köp. I teorin skulle det kunna vara lika lätt att handla kläder på en klädbutik med bitcoins som med USD. Men, så är inte riktigt fallet idag. Än. Det finns vissa ställen där du kan göra vanliga köp med din krypto, men det är långt ifrån normen idag. Dock så blir det fler och fler som tar emot kryptobetalningar, så mycket pekar på att användningsområdena kommer öka. Har du inte köpt några kryptovalutor än så kan det vara bra att göra lite research. Det finns otroligt många olika kryptovalutor idag, och det kan vara svårt att veta var man ska börja. Börja med att ta en titt på cryptomeister och läs igenom deras guide. Där har du all information du behöver för att köpa din första krypto.

Inte längre bara en investering

Många där ute ser bara kryptovalutor som en investering. Visst, på många sätt fungerar det på så sätt. Du behöver skatta på samma sätt som du gör med andra ekonomiska tillgångar. Men, fler och fler börjar se kryptovalutor som mer än bara en investering. Som vi nämnde ovan så blir användningsområdena fler, och idag finns det till och med vissa länder som har bitcoins som officiell valuta. Här nedan kommer vi lista några platser där du kan använda dina kryptovalutor för att göra riktiga köp på ett säkert sätt.

Kan man betala med kryptovalutor?

Köp spel på Steam, Microsoft, och hos flera andra tillverkare

Du kan absolut hitta massor av mindre etablerade sidor som erbjuder kryptobetalning, men där får man inte samma säkerhet som på de stora bolagen. Steam och Microsoft, som är två av branschens absolut största, var tidiga med att erbjuda kryptobetalning. I mångas ögon är det framtiden, och ser man inte det som ett stort spelbolag så finns det risk att man blir omsprungen av sina konkurrenter. De har båda stora spelutbud så du kan garanterat hitta något som faller dig i smaken.

Köp resor med Expedia

Något mer förvånande, men precis lika glädjande, är det att Expedia erbjuder kryptobetalning. De är det enda stora resebolaget som vågat ta risken och hoppa på kryptotåget. Vi tror starkt att användandet av krypto bara kommer öka och öka. Eftersom att Expedia vågat ta täten så kommer det förhoppningsvis inte dröja innan de andra stora bolagen tar efter. Du kan mer eller mindre använda dig av krypto till alla de betalningar på sidan som du kan använda vanliga valutor till.