Annons:

Letar du efter nya fritidsintressen?

Under årets kalla årstider så kan det vara lockande att bara dra täcket över huvudet och gå i ide, men kom ihåg att det är bättre att försöka hålla sig social och glad även under vintern eftersom du får mer energi av det. Om du letar efter nya fritidsintressen så läs vidare så får du kanske några nya vägar till att börja med något nytt!

Letar du efter nya fritidsintressen?

Läs en kurs på en studiecirkel

Var nu ärlig, visst är det något som du alltid drömt om att bli bra på? Om du letar efter olika studiecirklar så kan du hitta allt från språkkurser till spännande föredrag och praktiska utbildningar i allt från hur du reparerar bilen till hur du sätter upp en hemsida. Du kan stärka dina kompetenser på jobbområdet samtidigt som du träffar människor och får en orsak att gå ut, även när dr kvällarna blir långa. Varför inte g den där kursen i fotografering, eller Italienska för nybörjare som du alltid drömt om? Det kan också vara ett sätt för dig som är singel att möta andra singlar, utan att det känns för pressat.

Börja med en lagsport

Det finns så många olika möjligheter för dig som kanske en gång var aktiv men numera inte får rört på dig så mycket som du skulle önska att gå med i en klubb på hobbynivå. Spela innebandy, fotboll, eller badminton i din lokala idrottshall. Du kan även gå in på din kommuns hemsida för att se om det erbjuds något där, eller söka efter grupper på Facebook. Om du föredrar att stanna inomhus, men fortfarande vill vara en del av en gemenskap så finns möjligheten till e-sport, antingen att spela själv eller att diskutera och satsa på de som spelar på exempelvis betrodde spelsajter som William Hill.

Gå med i en bokklubb

Om du känner att du inte har nog kultur i ditt liv så kan du se vad närmsta museum eller bibliotek har på gång. Det är alltid fullt med evenemang som kan vara gratis och som du bara kan dyka upp till om du har tid och ork den dagen. Du kan hitta lokala bokklubbar i närheten, på olika teman, där ni samlas och diskuterar böcker ni läst. Kanske ni väljer att ha en engelsk eller fransk bokklubb, så att du samtidigt får en chans att öva ett av de språk du lärde dig i skolan.

Ta med familjen ut i naturen

Det kan verka som ett stort projekt att få alla i familjen att lägga bort sina mobiler och paddor och ta på varma kläder, men det är värt det. Packa matsäck och ta några timmar ut i tystnaden och märk hur energi fylls på, även om solen inte behagar att visa sig hela tiden. Att komma ut till sjö och hav, eller in i skogen, ger ett perspektiv på tillvaron som alla behöver ibland. Och om ni gör det som familj så får ni plötsligt en chans att prata om allt som ni inte hinner i vardagen.