Annons:

Lysdioder

Lysdioder, eller ljusemitterande dioder, är halvledarenheter som avger synligt ljus när en elektrisk ström passerar genom dem. Lysdioder används i en mängd olika applikationer, inklusive elektroniska displayer, fordonsbelysning och allmän belysning. LED-lampor är mer energieffektiva och har längre livslängd än traditionella glödlampor. På senare år har lysdioder blivit allt mer populära som semesterlampor.

Lysdioder

Electronic Components är en onlineåterförsäljare som specialiserar sig på elektroniska komponenter och tillbehör. TME grundades 2006 och har vuxit till att bli en av de ledande leverantörerna av elektroniska komponenter i Storbritannien. TME erbjuder ett brett utbud av produkter från ledande tillverkare, inklusive motstånd, kondensatorer, lysdioder och mer. Med över 190 000 produkter i lager är TME din one-stop-shop för alla dina elektroniska komponentbehov. Du kan läsa mer om TME på tme.eu

Hur fungerar lysdioder?

En LED är en halvledarenhet som avger ljus när en elektrisk ström passerar genom den. Ljuset som sänds ut av en lysdiod kan vara av vilken färg som helst, men de flesta lysdioder avger rött, grönt eller blått ljus.

Halvledarmaterialet som används i en lysdiod består av två regioner som kallas p-typ-regionen och n-typ-regionen. Området av p-typ är tillverkat av halvledarmaterial som har dopats med föroreningar som ger det extra elektroner. Området av n-typ är tillverkat av halvledarmaterial som har dopats med föroreningar som ger det extra hål.

När elektricitet appliceras på en lysdiod strömmar elektroner från strömkällans negativa terminal, genom n-typområdet och in i p-typområdet. Detta skapar ett flöde av elektrisk ström genom dioden. Du finner exempel på kvalitetskomponenter her.

Dessa fördelar erbjuder lysdioder

Lysdioder är ljusemitterande dioder som har många fördelar jämfört med traditionella glödlampor. Lysdioder är mycket mer energieffektiva än glödlampor, och de håller också mycket längre. Lysdioder producerar också väldigt lite värme, så de är säkrare att använda i många applikationer.

Lysdioder har snabbt blivit den föredragna typen av glödlampa för både bostäder och kommersiellt bruk. Deras energieffektivitet och långa livslängd gör dem till ett kostnadseffektivt alternativ i det långa loppet. Lysdioder erbjuder också många designmöjligheter eftersom de finns i en mängd olika former, storlekar och färger.