Annons:

Med ett bra VPN kan du känna dig trygg

När du surfar runt på nätet är inte bara en helt ny värld öppen för dig utan det finns också en risk att du blir utsatt för angrepp. Det finns andra som försöker spåra din identitet på nätet och det kan användas i illasinnat syfte för att ta sig in på din dator.

Med ett bra VPN kan du känna dig trygg

Vad är ett VPN?

VPN är en förkortning för Virtual Private Network. Eftersom VPN skickar din internettrafik genom speciella servrar så krypteras din data och du blir mer anonym på nätet.

Vad är fördelarna med VPN?

Förutom att du kan skydda din identitet, så kan du ta dig förbi ett lands geografiska blockering. Det gör att du till exempel kan se amerikanska filmer på Netflix eller titta på andra videoklipp som är blockerade för ditt land. Det finns också folk i andra länder som vill ta sig förbi censur och använder ett VPN för att kunna göra detta. Ett riktigt bra VPN klarar att ta sig förbi dessa blockeringar men undersök gärna vilket som klarar av detta. Det är inte alla VPN som gör det.

Det finns också många som vill dölja sitt surfande för till exempel myndigheter och liknande och då kan ett VPN vara bra. Överlag så uppskattar många att de kan skydda sin integritet och skickade meddelanden och delta i chattar anonymt. De vill helst inte att internetleverantören ska kunna veta vad de gör. Många VPN-leverantörer garanterar att de inte sparar några loggar om din internet-aktivitet.

Hur skaffar jag VPN enklast?

När du väljer ett VPN ska du undersöka vilken typ av protokoll de använder. Ett bra alternativ är OpenVPN då det både är snabbt och säkert på samma gång. Det finns en uppsjö av olika protokoll som du kan välja efter behov.

Det behöver inte kosta något att skaffa ett VPN men för att kunna få tillgång till de bästa funktionerna så får du betala extra.