Annons:

När man letar bostad men stöter på svårigheter

När man letar bostad men stöter på svårigheter

Idag i Sverige så är det inte enkelt att få ett förstahandskontrakt, framförallt om vi pratar om stora till medelstora städer. Mer och mer så väljer folk att flytta från landsbygden till en mer befolkad stad där bland annat arbetsmöjligheterna är bättre. Sedan så har Sverige alltid haft en viss tillströmning av folk som kommer utifrån vilket främst sker till städerna också.

Detta gör att fler “slåss” om de eftertraktade bostäderna på marknaden och det som blir kvar är de riktigt dyra nybyggena som inte alla har råd med. Hur många singlar har råd med en hyra på 12.000 kr eller mer? Söker man på bostad västerås, Göteborg, Stockholm, Linköping osv så ser man att marknaden är tuff.

Ungdomar i Sverige idag måste förlita sig på att föräldrarna gjord tidiga besparingar i deras namn för att kunna köpa en lägenhet men har man inte det blir det svår. Det gör att många belånar sig tidigt för att kunna flytta hemifrån. Man ger sig också in i en osäker andrahandsmarknad eller den än osäkrare svarta marknaden vilket orsakat att många blivit lurade på många tusen kronor.

Kan man därför ställa sig i kö så ska man göra det så fort man kan och leta bostad genom trygga kanaler så som Bostad Stockholm eller https://bostadszonen.se/ i Västerås m.fl.

Nya aktörer hittar nya sätt att skapa möjligheter

Eftersom bostadsmarknaden är så svår och efterfrågan är hög så finns det företag på nätet som fokuserat på att täppa till vissa hål eller hittat nya sätt att möta behovet som finns. Som tidigare nämnt så måste man vara försiktig i sin jakt på boende, så att man inte blir lurad men det finns seriösa aktörer som aktivt arbetar för att ge nya möjligheter som annars inte skulle hittas.

Att matcha uthyrare med folk som vill hyra genom att låta folk som har en lägenhet att hyra ut, lägga upp en bostadsannons på samma plats där folk kan söka lägenhet är en otroligt bra möjlighet. Många gånger kan det vara kortare uthyrning men det kan vara en bra idé om man kan tänka sig att hyra i andrahand tills man har möjlighet att få ett förstahandskontrakt.

Andrahandskontrakt är ofta dyrare i hyra då det kan vara möblerade lägenheter. Du behöver inte lägga ut några pengar på egna möbler men uthyraren tar en avgift på allmänt slitage av de möbler som finns. Se bara till att först se lägenheten innan du slår till, så att du känner att du får valuta för pengarna. Se också till att det finns ett kontrakt att skriva under INNAN du betalar några pengar, gärna att det även finns kontaktinformation till husets värd.

På så sätt kan du också säkerställa att uthyraren fått lov att hyra ut lägenheten i andrahand, risken är annars att både du och uthyraren blir utan bostaden ifall bostadsvärden inte accepterar andrahandsuthyrning.