Annons:

Nu är det jul här i vårt hus....

Nu är det jul här i vårt hus....

Njae inte riktigt men det är inte så lång tid kvar innan julen är över oss. Är du en av de personer som bara äälskar julen eller är du en av dem som bara vill åka bort över jul? Oavsett vilken du grupp du tillhör kan det vara en bra idé att börja julförberedelserna redan nu. Helt plötsligt är December här och har du inte förberett speciellt all shopping till julen kan det bli lite stressigt. Om du ska bjuda hem hela släkten så är det bra att tänka över vad det ska serveras av julmat och såklart vilka julklappar som ska köpas in. Dessutom varför inte börja fundera på vad du ska ha på dig på julafton, en fin jultröja kanske?

Maten:

Har du tänkt på att det är faktiskt inte nödvändigt att laga all mat från grunden som din mormor kanske brukade göra? Det går faktiskt att fuska lite och beställa hem vissa rätter som är helt eller halvt färdiga. Hur skönt är inte det? Det finns inget värre än att stressa inför julafton. Om du har en stor släkt kanske ni kan hålla knytkalas. Det är det absolut billigaste och minst stressande alternativet om det är du som håller hus till julafton.

Julklapparna:

Igen, förberedelser är A och O. Starta redan om sommaren att köpa julklappar. På så sätt slipper du den stora stressen de närmsta dagarna innan julafton. Tycker du att det är dyrt att shoppa julklappar finns det faktiskt alternativ. Det går dels att göra egna julklappar, exempelvis några goda hembakta skorpor i ett fint glas med en röd rosett runt eller om du är händig sticka ett par fina strumpor. Andra billiga alternativ är att gå och köpa julklappar i secondhand-affärer. Detta kan dock mottas på olika sätt, inte alla är lika glada för återvunna presenter så se till att detta alternativ passar mottagaren av presenten. Julklappar behöver heller inte köpas i en fysisk butik utan kan såklart inhandlas på nätet så att du slipper den värsta julstressen.

Dukningen:

Sist men inte minst, tänk över din dukning. Vad är väl inte härligare än ett fint dukat julbord? Gå ut i skogen och plocka lite grankvistar. Det är ett jättefint och billigt sätt att piffa upp juldukningen på. Lägg lite grankvistar runtomkring på bordet eller sätt fast i servietthållaren. Jättefint!

Nu är du visst klar till julafton!