Annons:

Nu blir det än enklare att äta hälsosamt

Nu blir det än enklare att äta hälsosamt

Vi svenskar är ett aktivt folk som verkligen gillar att vara aktiva och att röra på oss. Nu när äntligen sommaren är här med härligt varma dagar och ljumma sommarkvällar så vill vi självklart också passa på att njuta av aktiviteter utomhus.

Allt från att träna på utegym till en skön runda i motionsspåret och spontant fotbollsspel med kompisarna är bara några exempel på all härlig utomhusträning som kan locka oss svenskar. Utöver att vi verkligen är ett aktivitetsälskande folk så blir vi dessutom allt mera medvetna om vad vi äter och vad vi stoppar i oss rent allmänt.

En näringsrik och balanserad kost är viktig för oss alla och där vi också har olika behov, förutsättningar och mål med att äta en bra kost. Idag så finns även mängder av olika dieter och kostprogram som är populära att följa men det också är viktigt att komma ihåg att skapa en bra kosthållning även över sikt för att må bra både fysiskt och mentalt.

En bra balans mellan träning och kost är också viktigt att sträva efter och som får en att må bra på alla sätt och vis, i slutändan så får man helt enkelt inte glömma bort att valen som man gör ska vara ens egna och att man inte tränar eller äter på ett särskilt sätt för att behaga andra.

Ett bra sätt att äta hälsosam mat på och att göra så att maten även bevaras längre är att investera i en bra torkugn. Med en torkugn så kan allt från exempelvis frukt, nötter, kött och fisk torkas på ett bra och smidigt sätt. Om man sedan vill torka kött för att äta som beef jerky som är ett populärt proteinrikt snack för många som vill bygga muskler eller om man torkar sin frukt för att ha i sin frukostmüsli är såklart upp till var och en.

Planera din träning och dina måltider

För många så kan det ibland vara svårt att få tiden att räcka till i den så vanligt förekommande stressiga vardagen. Att planera sin träning och sina måltider i god tid skapar både sunda rutiner och en hållbar livsstil. Ens val av träning och kost handlar också mycket om vilka prioriteringar man önskar göra. När det gäller träningen så kan man exempelvis gå upp 15 minuter tidigare och börja dagen med ett snabbt cirkelpass om man önskar.

En rask promenad på lunchpausen är även det vardagsträning som fyller sin funktion när det kan vara svårt att få dygnets alla timmar att gå ihop. Att investera i en bra multivagn för både cykling, löpning och promenader gör också att man dels kan få barnen att hänga med på träningen som även får till ett träningspass när barnen ska hämtas på dagis.

När det gäller en sund och hållbar kosthållning så handlar det också mycket om smart planering och kloka prioriteringar. Att ägna en kväll i veckan åt att förbereda matlådor att ta med sig på jobbet precis som man även kan förbereda storkok ha till familjens gemensamma middagar ser också till att man gör sunda kostval precis som det även sparar gott om tid och pengar.