Annons:

Planera rätt och maximera semesterledigheten

Oavsett om du har hittat ett pittoreskt litet smultronställe vid medelhavet, där du kan strosa runt på stranden utan massa turister och uppleva det lokala, sköna livet och koppla av eller om du lutar mer åt det svenska campinglivet och den härliga gemenskap man finner där så vill du förmodligen ha så lång semester som möjligt. Och det finns några enkla tips att följa för att få ut så lång semester som möjligt. Det är faktiskt mycket enklare än man för kanske tror.

Planera rätt och maximera semesterledigheten

Nyckeln till ledighet är framförhållning

Börja därför med att planera in din semester, du kan börja titta på några datum som skulle passa. Kalendern i Ipaden är perfekt för att planera in datum. Och om du nu skulle sitta utan en Apple Ipad Air 16GB så går det lika bra med en äldre modell. Huvudsaken är att du ska skapa en överskådlig bild. Tänk ut var och när du vill ha semester. Skriv ner datum för när du vill börja din semester och när du vill att den ska sluta.

Nu har vi kommit en liten bit på vägen, men själva tricket för att få ut så lång semester som möjlig ligger några steg fram så dit kommer vi snart. Du har nu datumen för när din semester ska börja och sluta redo och kan då exempelvis ta och färglägga dagarna emellan dessa datum. Det gör att det blir enkelt att se hela perioden. Du ska förstås också tänka ut vart någonstans du vill åka. Givetvis går det lika bra att hamstra, alltså att stanna hemma under semestern.

Prova på att hamstra

Det har faktiskt blivit en riktig succe. Inte bara för att man kan ta tid för sig själv och fixa allt det man annars inte hinner med, utan också att njuta av sin närmiljö, verkar locka allt fler. För just heemstra är något som växer sägs det. Och idén har kanske inte så dum. Det kan ju alltid vara kul att prova på något nytt och för övrigt kan man sparar en hel del pengar på att inte åka iväg så himla långt.

Många gånger är en picknick i trädgården lika uppskattad som en bilsemester till Italien exempelvis. Man behöver alltså inte åka långt bort för att det ska kännas avkopplande och stimulerande. Semester Känslorna kommer lika enkelt utanför fönstret i trädgården. Slutligen ska du ta fram en kalender. Markera ut de röda dagarna i din semesterperiod och avmarkera färgen på dessa. Nu ser du vilka dagar du behöver söka och kan planera efter det och på så vis kan du ta ut färre dagar.