Annons:

Så får du en trevligare kaffeupplevelse

Kaffe är en stor del av svenskarnas liv. Den trevligaste kaffeupplevelsen håller nog de flesta med om att det är på ett mysigt café med en god vän. Dock har vi varken tid eller råd att dricka varje kopp kaffe på lokal. Mycket av kaffet dricks hemma, speciellt om man arbetar på distans. Det går dock att få en riktigt trevlig kaffeupplevelse hemma också, utan att det blir krångligt.

Så får du en trevligare kaffeupplevelse

Sverige placerar sig ständigt högt på de listor som rankar länder efter hur mycket kaffe de konsumerar per person och år. Vi är inte etta, men inte långt där ifrån. Vi dricker kaffe på morgonen och efter jobbet, vi dricker många koppar på jobbet och om vi kan få in en fika med en vän så blir det kaffe då också.

När man frågar så tycker de flesta att den bästa kaffeupplevelsen är på ett café med en god vän. Där dricker man något extra gott kaffe och verkligen njuter. Hade kaffet inte smakat perfekt på café så hade vi inte gått tillbaka till det stället. Trots att vi tänker så när det gäller kaffe i den situationen så överförs inte detta till andra situationer.

Hemma, platsen där vi spenderar så mycket tid, är kaffet ofta inte speciellt bra. Många arbetar även hemifrån idag och då är kvaliteten på ens kaffe ännu viktigare.

Uppgradera!

Med hjälp av ett litet inköp av en kapsel maskin från Senseo så uppgraderar man snabbt sin kaffestation. Ut med igenkalkade kaffebryggare där vattentemperaturen aldrig är riktigt rätt och som vi doserar vatten och kaffe på känn.

Med hjälp av en maskin som brygger med kaffepads, eller kapslar som det även kallas, så får du ett gott kaffe varje gång. Detta då kaffet håller en hög kvalitet, men det är även så att maskinen är byggd för att brygga kaffe av just den malningsgraden, med en specifik vattentemperatur. Den är även inställd på att göra det på en viss tid och med ett visst tryck.

Alternativ till espressomaskin

Många har under de senaste åren köpt en stor espressomaskin med de funktioner som man ser att de har på caféer. Många har också insett snabbt att det tar mycket övning för att lära sig att brygga rätt med en sådan maskin och att de inte bara köpt något som ger en kopp kaffe. Nej, det är något som kommer ta upp väldigt mycket tid.

För att brygga korrekt för ett specifikt kaffe måste man mala det så att varje kaffesmula har exakt rätt storlek. Det varierar mellan olika kaffen och för varje god kopp så är det många som hälls ut i diskhon då de blivit över eller underextraherade.

Då är en kapselmaskin ett bra alternativ. Det går till och med att köpa kapslar så man kan få en god cappuccino eller liknande. Bara väldigt mycket lättare.