Annons:

Så hittar du lägenhet att hyra

Så hittar du lägenhet att hyra.jpg

Du som inte vill köpa en bostadsrätt eller hus, du kan satsa på att hyra en lägenhet. För att kunna hyra en lägenhet, så är det ju bra att veta var du ska leta efter lediga lägenheter. Det finns idag flera bra sätt att hitta lägenheter att hyra. Bland annat kan du kolla in din egen kommuns hemsida, eller den kommun du ska flytta till. En del av dem brukar ha lägenhetsannonser medan andra har så att de kan hänvisa till bostadsförmedlingar och privata hyresvärdar.

Ett annat sätt att hitta lediga lägenheter på, det är att gå via kommunala bostadsförmedlingar. Kolla om det finns annonser ute samt ställ dig i kö om det är ett måste. Du kan med fördel även kolla på privata bostadsförmedlingar. Även här kan du leta annonser samt ställa dig i kö. Du kan även lägga ut egen annons att du letar efter lägenhet.

Fler sätt att hitta lediga lägenheter på

Det går även att hyra lägenhet av privata hyresvärdar. En del av dem kan stå med på din kommuns hemsida. Annars kan du sätta dig och googla för att se om du kan hitta dem. Fråga även släkt, vänner och kollegor om de vet om något som är ledig att hyra just nu. Du kan även fråga i dina sociala medier i fall om någon vet något ledigt.

Ett annat sätt är att sätta in annons i lokaltidningen eller sätta upp lappar i mataffärerna.

Hur ska du tänka när du ska leta och välja lägenhet?

Det är alltid bra att fundera på hur du vill bo och var du vill bo. Fundera på hur själva området ska se ut. Om det ska vara nära naturen eller mitt i stan. Fundera även på hur du ska ta dig till skolan, eller jobbet, affären, till dina vänner med mera. Ska det vara nära så att du kan ta cykeln, eller duger det att åka kollektivt. Eller fungerar det att bo så att du måste ha bil?

Fundera även på hur stor lägenheten ska vara. Är det bara du, eller är ni flera som ska bo i samma lägenhet? Fundera även på om det är ett måste med en uteplats, ett badkar eller annat i lägenheten.

Hitta hyresvärdarna

Här är ett par snabba tips på hur du kan hitta hyresvärdar med lediga lägenheter nära dig:

• Kolla din kommuns hemsida. oftast under rubriker som Bygga & bo eller Flytta hit.

• Ring kommunens växel. De som sitter där brukar ha en bra lokalkännedom samt även listor över de större hyresvärdarna.

• Kika runt på olika hyreshus och titta in i entréerna. Där kan det finnas hyresvärdens namn och nummer.

• Kolla in bostadsportal.se för att hitta lediga lägenheter.