Sponsoreret indhold fra AZ-Design

Så skapar du den perfekta hemmakontorsmiljön

Fler och fler människor tycks arbeta hemifrån idag, inte bara på grund av den globala pandemin men också för att fler och fler arbetsgivare ser fördelar med fjärrarbete. Om hemmet är ens kontor krävs det dock att man tänker mer på hur man skapar en produktiv, inspirerande samt bekväm miljö.

Så skapar du den perfekta hemmakontorsmiljön

Det perfekta hemmakontoret snålar inte med kvalitet. Det är viktigt att du skapar en arbetsplats som gör dig motiverad att arbeta i, men också en där du kan känna dig till ro samtidigt som du får saker gjort. Här listar vi våra bästa tips för att utforma det perfekta hemmakontorsutrymmet – tips som inte bara uppfyller dina specifika behov, men också inspirerar ditt arbete och samtidigt prioriterar den fysiska aspekten.

Gör valet av rum till din första prioritering

Det första steget inför ombyggnaden eller etableringen av ett hemmakontor är att bestämma sig för vart man ska arbeta någonstans. Du bör välja ett rum i din lägenhet eller ditt hus som är bekväm att befinna sig i året om. Bor du i en etta är detta steg såklart inte lika viktigt, men då bör du istället fundera på vart du bör placera din arbetsutrustning.

Investera i rätt arbetsutrustning

Härifrån börjar det roliga. För att trivas i ditt hemmakontor och utföra produktivt arbete behöver du rätt arbetsutrustning. Det vill säga möbler och andra ting som gör att du blir inspirerad till att jobba, men också gör det möjligt för dig att prestera under en längre period utan att din kropp tar skada. Investera i elektriska skrivbord som går att höja och sänka samt en bekväm kontorsstol för din ryggs skull. Men också en dator som tillåter att stjäla dina ögons fokus under en längre period utan att de blir trötta och gör ont.

Så skapar du den perfekta hemmakontorsmiljön

Lägg till en personlig touch

För att trivas i ditt hemmakontor är det viktigt att du inte bara fokuserar på det praktiska. Visst måste du ha rätt utrustning som gör det möjligt för dig att prestera under en längre period, men det är minst lika viktigt att du trivs i miljön. Det vill säga att du bör inreda rummet efter dina behov och önskemål, och lägga till en personlig touch för att du ska trivas på ”arbetsplatsen”. Kontorsmöbler i Stockholm med snygga och unika designer finns det gott om, om du arbetar i detta område vill säga. Införskaffa dig möbler och utrustning som faller dig i smak och du kommer uppskatta att bege dig till ditt hemmakontor mer och mer!

Behandla kontoret som ett kontor – inte som ett hem

Sist men inte minst är det viktigt att du kommer ihåg att du arbetar. Bara för att du befinner dig i ett rum i hemmet betyder det inte att du ska tillåta distraktioner som kylskåpet eller mobilen hela tiden. Under arbetstimmarna är det jobb som gäller och då ska inte mobilen vara på eller kylskåpet nyttjas regelbundet. Sätt fasta tider där du tar pauser under dagen och tillåt mobilen där. Gör matlådor i förväg och ägna en halvtimme per arbetsdag åt att äta denna, precis som om du hade varit på en ”riktig” arbetsplats.