Annons:

Så skapar du en sommarträdgård att trivas i!

Sommaren närmar sig med stormsteg och är det någonting svenskar tycker om så är det att njuta av solens strålar i en lummig och mysig trädgård. Men för att kunna skapa en trädgård att kunna vistas i, kan det vara bra att känna till lite olika tips.

Innan du börjar inreda din trädgård är det viktigt att tänka på 3 olika saker. Om du vill veta mer om hur du kan inreda en perfekt trädgård i sommar kan du med fördel läsa vidare här. I denna artikeln ger vi nämligen inredningstips som både du och din plånbok kan få glädje av.

Så skapar du en sommarträdgård att trivas i!

Utnyttja ytan till max

Först och främst behöver du tänka över vad du vill att din trädgård ska tjäna för syfte. Vill du bara ha en lummig uteplats med en skön utemöbelgrupp eller vill du även ha ett grönsaksland? Kanske skulle du vilja flytta ut vardagsrummet i trädgården genom att anlägga en myshörna där du kan umgås med familj och vänner?

Det kan finnas många behov och önskemål när det kommer till trädgårdar, därför är det en bra idé att sätta sig ner och tänka igenom vad man egentligen vill ha ut av sin trädgård innan man sätter igång med själva inredningen och planeringen. När det väl är klart kan du utnyttja trädgårdens yta till max och placera din trädgårdssoffa eller dina nya liggstolar precis där du vill ha dem och samtidigt få plats över till annat.

Börja i tid

Om du upptäcker att du behöver flytta på träd eller växter är det viktigt att börja i tid. Blommor, träd och andra växter i trädgården behöver tid på sig för att växa till sig och komma till rätta på nya platser, därför är det all idé att börja innan själva högsommaren gör sitt intåg. Det kan dessutom vara bra att läsa på om olika typer av växter och vilken tidpunkt på året det är bäst att flytta på dem, om du vill vara säker på att det blir en lyckad flytt.

När det kommer till nyplantering av växter och buskar är det också viktigt att läsa på när detta ska göras. Olika arter ska planteras på olika tidpunkter och därför är det viktigt att ha koll på tiden om du vill kunna se din trädgård växa sig lummig och mysig i sommar. När du anlägger nya träd eller buskar är det dessutom viktigt att tänka på inomhusmiljön. Om du placerar höga träd eller buskar nära dina fönster kan det sluta med att du får ett mörkt ljus inomhus då buskarna och träden kan skymma solljuset så tänkt på det innan du börjar plantera.