Annons:

Så skickar du enklast paket utomlands

Oavsett om du ska skicka ett paket till din kusin på andra sidan jorden eller har sålt en pryl online till en köpare i USA, har det aldrig varit enklare att skicka ett paket utomlands. Att skicka ett paket utomlands kan verka skrämmande, men med rätt kunskap och rätt fraktbolag är det faktiskt jätteenkelt.

Så skickar du enklast paket utomlands

Nedan kommer vi att gå igenom hur du på bästa sätt skickar ditt paket utomlands. Detta genom att förbereda frakten och kanske viktigast av allt: välja rätt fraktbolag!

Mät och väg ditt paket

Det första du bör göra inför försändelsen av ditt paket är att mäta och väga det. Oavsett om du skickar ett paket inom Skandinavien, Europa eller längre ut i världen rekommenderar vi att du gör detta för att se till att du inte får fler avgifter.

  • • Väg ditt paket hemma eller hos närmsta ombud
  • • Mät längden, bredden och höjden på paketet

Välj rätt fraktbolag

När du har vägt och mätt ditt paket är det dags att välja vilket fraktbolag du ska skicka ditt paket med. Varje fraktbolag har olika uppsättningar av tjänster och erbjudanden vid paketleverans, men det är upp till dig att välja det fraktbolag som passar dig bäst.

Ska dhl skicka paket utomlands kan du förvänta dig att ditt paket anländer snabbt och tryggt hos mottagaren, oavsett om du är privat- eller företagskund. Det samma gäller för andra, stora fraktbolag som Postnord och DB Schenker.

Lägg till en försäkring på ditt paket

Om du skickar ett paket av värde är det alltid en god idé att betala lite extra för en försäkring på paketet. På så sätt får du extra säkerhet om ditt paket försvinner under leveransen eller skadas. Även om de allra flesta fraktbolagen levererar paketen i tid och inte mister några paket under vägen kan olyckan alltid inträffa. Väljer du att skicka ditt paket under högtider som exempelvis jul kan det vara extra viktigt att lägga till en försäkring. Här arbetar fraktbolagen på hög fart och då är det lätt hänt att några leveranser blir felaktiga.

Luta dig tillbaka och vänta på att paketet når mottagaren!

När fraktbolag är valt, du har försäkrat ditt paket och lämnat in paketet till försändelse kan du bara luta dig tillbaka. Beroende på vilket fraktbolag du valt och vilken leveransmetod kan du räkna med att det går allt från några dagar till några veckor innan paketet når mottagaren. Smidigt, eller hur?