Annons:

Slitstarka kläder i bambu

Du har kanske hört om bambukläder men tänkt att det inte är något för dig? Då är det dags att tänka om. Bambu är det nya svarta inom klädproduktion och textilier, och det är ett oerhört slitstarkt och hållbart material. Kläder i bambuviskos håller länge och de håller formen tvätt efter tvätt. Dessutom känns plagg av bambu otroligt lena och mjuka mot huden - nästan som silke.

Men varför välja att köpa kläder i bambu förutom att det är mjukt och slitstarkt? Bambufibrer har en naturlig förmåga att låta huden andas, det är antibakteriellt och dessutom temperaturreglerande. Därför får man plagg som känns behagliga att bära och som effektivt transporterar bort fukt och svett från kroppen. Något som är väldigt praktiskt, vare sig man är aktiv friluftsmänniska eller bara vill klä sig bekvämt när man ska till jobbet.

Slitstarka kläder i bambu

Antibakteriell funktion

Bambufibrer har också en antibakteriell funktion som gör att risken för dålig lukt reduceras kraftigt. De bakterier som orsakar dålig lukt trivs helt enkelt inte lika bra i material av bambu, som i andra textilier. Om man har problem med fotsvett kan det därför vara en bra idé att börja använda bambustrumpor. Fötterna får nämligen större möjlighet att andas och bli av med fukt i strumpor av bambuviskos. De antibakteriella egenskaperna gör att särskilt underkläder och strumpor blivit populära plagg som i allt större utsträckning produceras i bambu.

Träning och uteliv

Bambumaterialet är perfekt när man snackar baskläder och vardagsplagg, men kommer kanske ännu mer till sin rätta när man är aktiv och kroppen verkligen behöver kunna andas genom tygerna vi bär. Träningskläder, underställ och joggingkläder i bambu är bra val för alla som vill känna sig bekväma när de tränar, vandrar eller uppehåller sig ute i naturen. Copenhagen Bamboo har byggt upp en nätbutik med ett brett utbud av kläder i bambu för ett aktivt liv.

En annan viktig orsak till att bambu har blivit ett alltmer populärt material vid klädproduktion är att miljön och klimatet skonas. Det beror på att det vid produktion av bambuviskos går åt betydligt mycket mindre vatten. Bambu växer nämligen oerhört fort och dessutom helt utan konstbevattning. Eftersom plantan sprider sig lätt, krävs det inte heller en massa omplantering för att hålla odlingen igång. Miljön skonas också av att man vid odling av bambu inte behöver använda sig av några som helst bekämpningsmedel eller pesticider. Bambun växer så otroligt bra ändå och bidrar dessutom till att förbättra kvaliteten på jorden där den växer eftersom den tillför jorden näring.

Copenhagen Bamboo förhandlar ett stort sortiment av bambukläder och fokuserar på att noga välja ut plagg som är bra och skonsamma för både hud och miljö.