Annons:

Svenskar kan nu resa på semester i Australien igen

Australien var ett utav de länder som har haft hårdast restriktioner kring inresor till landet som följd av Covid-19. Men i och med att fler och fler australiensare har blivit vaccinerade samt att vaccinationsgraden globalt har stigit så har landet nu börjat öppna sina gränser igen.

Svenskar kan nu resa på semester i Australien igen.jpg

Australien är ett fantastiskt land att besöka. Människorna är välkomnande, vattnet är varmt är stränderna oändliga. I Australien så finns det en hel del roliga aktiviteter och det är vanligt att svenskar besöker landet i långa perioder för att avnjuta det vackra vädret samt att lära sig att surfa.

Även om resan till Australien är lång så är det helt klart värt det. Som vi tidigare har nämnt så har landet nu också öppnat upp sina gränser för turister. Nu för tiden så krävs det dock ett giltigt vaccinpass, samt ett giltigt visum till Australien. Genom att klicka på länken så kommer du att tas till en hemsida som förklarar allt du behöver veta inför din ansökan om visum. I den här texten kommer vi att berätta om vad man kan göra för något i landet, samt några saker som är bra att ha i åtanke innan man reser iväg till landet “down under”.

Att besöka Sydney

Sydney är Australiens största stad och också ett mycket populärt resmål bland svenskar. Sydney bjuder på vibrerande och pulserande stadsliv med en fantastisk matkultur och med havet alltid inom promenadavstånd. Här finns det en hel del intressanta och roliga barer och restauranger att besöka och staden är välkänd för sitt nattliv. En utav landets mest kända landmärken, operahuset ligger vackert beläget och är en otroligt mäktig byggnad att få se i verkligheten.

Från Sydney så kan man också åka med en chartrad båt ut på hajsafari. Att se stora hajar i sin naturliga miljö kan vara ett minne för livet, och den som är våghalsig till och med vågar bege sig ner under ytan i en hajsäker bur.

För den som vill ha en lite mer avslappnad resa så kan man besöka något av stadens många museer eller slappna av på världsberömda Bondi Beach. För den som är intresserad av att lära sig dyka eller surfa så finns det goda möjligheter till att göra detta i direkt i stan. För den sportintresserade kan man gå och titta på en cricket eller rugbymatch, eller försöka förstå sig på den fartfyllda sporten australiensisk fotboll.

Naturupplevelser utöver det vanliga

Australien är ett massivt land där en majoritet av befolkningen bor på den södra kusten. Om du är intresserad av att ta del av den fantastiska natur som landet bjuder på så kan du bege dig ut på en kängurusafari. Kängurus är otroligt exotiska för oss svenskar men är ett utav Australiens vanligaste djur. Man kan till och med få en känguruburgare på en rad olika restauranger runtom i landet.

Att resa till Australien

Att ta sig till Australien är relativt simpelt, även om det tar tid. Den genomsnittliga flygresan är på ungefär 24 timmar och innehåller en hel del mellanlandningar. Därför är det många som besöker Australien som bestämmer sig för att stanna över längre tidsperioder. Väl inne i landet så krävs det ofta att man tar inrikesflyg då landet är alldeles för stort för att man bekvämt ska kunna köra från stad till stad.

Visumkravet

Vi i Sverige som medlemmar i EU är ofta relativt ovana vid att ansöka om visum när vi ska ge oss iväg på semester. Ett visum agerar som ett tillstånd för dig att resa in och befinna dig i landet under en specifik tid.

Det australiensiska visumet

Det australiensiska turistvisumet är ganska enkelt att bli beviljat för svenskar och andra EU-medborgare. Det kopplas sedan till ditt pass och scannas automatiskt av när du anländer i landet. Turistvisumet är giltigt i 12 månader efter att det har utfärdats och ger dig rätt att befinna dig i landet under 90 dagar. En sak som är väldigt viktig att ha i åtanke är att du ansöker om ditt visum i god tid innan du reser. Australien är ett utav de länder som har kort handläggningstid på visumansökningar, men i och med att det är giltigt i 12 månader så är det ändå en mycket god idé att ansöka om det i god tid innan din resa.