Annons

Titta på amerikanska Hulu i Sverige

Internet är överbelamrat av streamingtjänster just nu. Det går att titta på i princip vilken film eller serie som man överhuvudtaget kan komma på eller ha lust med. Ändå så kan man bli trött på de streamingtjänster som Sverige har att erbjuda. Det beror säkerligen på att man känner att man tröttnat på just det utbudet och vill se någonting annat, någonting nytt. Då ska vi berätta att det faktiskt går att se på Hulu även från Sverige.

Titta på amerikanska Hulu i Sverige

Hulu är en amerikansk streamingtjänst som ännu faktiskt inte finns i Sverige. Det beror på att det finns vissa licensavtal som gör att tjänsten enbart kan ses från just USA, precis som många program på exempelvis SVT play enbart kan ses i Sverige. Tjänsten är dock otroligt populär i USA med över 28 miljoner prenumeranter. Men misströsta inte för att tjänsten bara är tillgänglig i USA och Japan, för trots att Hulu egentligen inte är tillgängligt i Sverige, så går det att titta på detta, med hjälp av VPN.

Genom att skaffa ett virtuellt privat nätverk (VPN) så kan du ordna så att du får en amerikansk IP-adress. Med VPN ändrar du helt enkelt din IP-adress på datorn så att det ser ut som om du befinner dig i USA. När du gjort det kan du också streama Hulu från Sverige och Källa: Vpnetic.

Vad är det som är så bra med Hulu?

Som sagt så finns det ju otroligt många streamingtjänster i Sverige, så varför ska man fixa så att man kan se den amerikanska Hulu? Jo för att Hulu har en del saker som inte andra streamingtjänster har. De allra flesta streamingtjänster har ofta specialiserat sig så att de enbart visar filmer eller dokumentärer eller sport eller serier, men inte på Hulu. För på Hulu kan du helt enkelt se både Live-tv, sport, tv-serier, filmer, tecknade serier, ja det mesta.

Vad som också bidrar till Hulus popularitet i USA är att de program som du gärna vill följa på TV, kan du spela in och se i efterhand. Så den Live-tv du inte kan se just för ögonblicket när det sänts kan du se en repris av. Vilket gör att det är väldigt flexibelt eftersom allting är tillgängligt hela tiden. Någonting som också är positivt med Hulu är att du kan streama på två olika apparater samtidigt. Så du kan titta på ett program på din dator och din partner kan se ett annat, samtidigt! Man behöver alltså inte vara helt överens alla gånger.

Vad är amerikansk IP-adress

Som vi nämnt så kan du alltså se på Hulu även från Sverige så länge du har en amerikansk IP-adress. Men vad betyder det? Jo, IP-adressen är helt enkelt ett nummer som identifierar din dator på internet och genom IP-adressen så kan man också se genom vilket nätverk, alltså Sverige som datorn surfar via. Det är för att datorn alltid visar din IP-adress när du surfar in på en hemsida. Hemsidan kan då se från vilket land som du surfar ifrån, eftersom din IP-adress är kopplad till landet som du befinner dig i.

Du kan inte ändra din IP-adress, men däremot kan du dölja din IP-adress genom ett virtuellt privat nätverk, alltså ett VPN. Det betyder att du med hjälp av VPN kan surfa in på en sida utomlands och det ser ut som om du surfar från detta land.

Titta på amerikanska Hulu i Sverige

Hur använder man då VPN?

VPN är alltså en tjänst som du laddar ner och betalar för, för att kunna se innehåll på internet från andra länder. Med de flesta VPN kan du komma in på även amerikanska sidor. Däremot så har de allra flesta internetsidor något som kallar VPN-blockering, det gör att även om du har ett VPN så kan du inte komma in på sidan. Detta finns just för att sidan vill undvika att man använder sig av VPN för att surfa på deras webbplats.

Så hur du går till väga är helt enkelt att du väljer en VPN-tjänst, betalar för denna, laddar ner den och börjar använda denna. När du väl är inne på tjänsten så kan du enkelt byta land, alltså välja att din IP-adress ska vara en amerikansk. När du gjort det så kan du börja surfa på även amerikanska sidor som Hulu. Detta eftersom du nu surfar genom amerikanska server och när du besöker en webbplats så ser det ut som om du gör detta från USA.

Det finns extremt många VPN-tjänster att välja på marknaden. Men några som brukar fungerar bra för att surfa i USA på är ExpressVPN, NordVPN och SurfShark. Alla dessa är betalningstjänster, och fungerar som regel betydligt bättre än gratistjänsterna. Så om du är intresserad av att se på Hulu genom en VPN-tjänst så rekommenderar vi att du anävnder dig av en betaltjänst, om du vill vara säker på att det kommer att fungera.