Annons:

Trendspaning: den senaste trenden inom hälsa- och hudvård

Aldrig tidigare har väl så många som nu intresserat sig för just hälsa- och hudvård? Sociala medier svämmar över av olika influerar med specialintresse och förhoppningsvis även kunskap, inom just hudvård, men även hälsoprodukter. Det stora intresset som det just nu finns för hudvård har också gjort att det släpps ett stort antal produkter konstant inom området. Det kan därför vara svårt att hänga med kring vad som faktiskt är det nyaste och vad som många köper just nu.

Trendspaning: den senaste trenden inom hälsa- och hudvård

Trender inom hudvård och hälsa är många och vitt skilda. Det kommer konstant nya krämer, oljor och hälsoprodukter på marknaden. Men vad är det då det senaste? En av många saker som lanserats för inte allt för länge sedan på den svenska marknaden är CBD-olja. Och vad är då det? Jo CBD-olja är en olja som skapas från cannabisplantan men ska inte blandas ihop med cannabisolja.

Cannabisolja skapas nämligen också från cannabisplantan, som man hör på namnet, men ett vanligt misstag är att man blandar ihop cannabisolja och CBD-olja, men det finns vissa väsentliga skillnader. CBD-olja är nämligen lagligt att sälja i Sverige och cannabisolja är det inte. Det beror på att CBD-olja inte innehåller någon som helst substans av THC, det ekstraktet som skapas psykoaktiva effekter från cannabis.

Om man är intresserad av att läsa mer om skillnaderna så kan man göra det på raworganics.se/collections/cannabisolja. Där finns det information kring vad som är just skillnaden mellan CBD-olja och den olja som kallas för cannabisolja.

Vad är då CBD-olja?

Så CBD-olja är en produkt som många som är intresserade av hudvård nog hört talas om en del under det senaste året. Men vad är det egentligen? I Sverige så säljs CBD-olja som en kosmetisk produkt. Det betyder att det inte är en hälsoprodukt så till vida att det finns stärkt forsknings som visar att det faktiskt kan vara bra för kroppen.

Däremot finns det mycket som tyder på att CBD-olja är någonting som kan hjälpa kroppen vid exempelvis långvarig stress, smärta och få bättre ämnesomsättning. Men när det säljs i Sverige kan man inte marknadsföra produkten med att detta kommer att ske med säkerhet, utan därför säljs produkten som en kosmetika-produkt.

CBD-oljor kan köpas enskilt, men även som en del av andra krämer exempelvis. Eftersom CBD-oljan inte innehåller någonting av THC så ska denna inte påverka kroppen eller huvuden med psykoaktiva effekter. Man ska således inte få något rus av produkten. Vanlig CBD-olja intas genom att man med en pipet tar det i munnen.

Men det finns även CBD i exempelvis krämer som man i stället smörjer på exempelvis ansiktet. CBD-olja ska vara ofarligt, men eftersom det är relativt nytt kan det fortfarande upptäckas nya biverkningar. Märker man någonting konstigt ska man således sluta direkt.