Annons:

Unika tips & trix till hemmafixet

Ens hem, precis som resten av ens liv, innefattar ett par oväntade situationer och speciella stunder. Några gånger går saker och ting sönder och behöver fixas omedelbart. Andra gånger får man bara plötsligt en kreativ uppfinning. Anamma dina idéer och lös hemmafixet själv med dessa unika tips & trix.

Unika tips & trix till hemmafixet

Läckande krukor? Fixa det med vattenglas!

Vad är väl mer irriterande än ett par krukor som läcker? Då måste man vattna sina blommor och plantor nästintill varje dag. Det kan skapa onödiga frustrationer som gör att man inte ens kan bege sig iväg en förlängd helg utan att komma hem till vissnande blommor. Men det finns en väldigt smidig lösning att använda sig av! Nämligen vattenglas. Det är ett naturligt preparat som kan användas för att lägga en hinna på krukor och därmed förhindra att van läcker ut.

Gör din egen ampel

På tal om växter så finns det väl inget bättre än en ampel? De är perfekta för dig som är rädd för vattenskador på bord eller golv. Men dessa kan vara dyra. Det är faktiskt rätt onödigt att köpa en ampel idag när det är så pass enkelt att göra sina egna! Det enda du behöver är terrakottakrukor (kanske belagda med vattenglas?), sax och tråd. Sedan börjar du bara fläta och kan hänga upp din ampel vart du än önskar. Skapa en djungel i din bostad med klätterväxter om du så önskar det! Bara din fantasi kan sätta stopp för din kreativitet.

Få väck kaffefläckar från träbord med vitvinsvinäger

Trots kärleken vi har för kaffe är det alla hus- och lägenhetsägares största fruktan att våra kaffekoppar lämnar märken på bord. Många av oss undviker träbord bara på grund av detta, medan andra gör allt vad de kan för att undvika märken på andra sätt. Men ibland är tyvärr olyckan framme ändå. Upptäcker du det i tid kan kaffespill torkas bort omedelbart med hjälp av en ren trasa eller ett par pappershanddukar.

Om fläcken först upptäcks senare kan det bli svårare. Ett husmorsknep är dock att hälla 1 tesked vitvinsvinäger över fläcken och låta det stå i några minuter. När kaffet lösts upp kan det torkas bort med hjälp av en trasa eller pappershanddukar.

Stopp i vasken? Använd bikarbonat!

Någon gång under alla hus- och lägenhetsägares liv kommer man stå inför ett stopp i avloppet. Istället för att be en rörmokare komma och kika på det kan det vara smart att försöka lösa problemet själv först! Några gånger kan det räcka med att hälla lite diskmedel i vasken och därefter spola med hett vatten. Några gånger sitter det dock hårdare än så. Då kan bikarbonat vara lösningen!

Gör en blandning på lite bikarbonat och salt. Häll därefter blandningen i vasken och tillsätt 1 dl ättika. Det kommer börja bubbla som småningom. Låt det verka i vasken och tillsätt därefter kokande vatten rakt ner i vasken. Var försiktig när du gör det eftersom det skapas en kemisk reaktion. Det är såklart inte farligt men det kan vara fördelaktigt att använda handskar och hålla ansiktet borta från vasken.