Annons:

Välj rätt tröjor till ditt kit

När du bygger ditt överlevnadskit så är det många faktorer som spelar in. Det ska vara utrustning som är funktionell och hållbar, samtidigt får den gärna vara så billig som möjligt. Detta gäller inte minst de kläder som du planerar att använda om det blir skarpt läge, eller när du tränar inför eventuella kriser. Att välja t-shirts av bambu är ett smart val.

Välj rätt tröjor till ditt kit.jpg

Om du förberett ett överlevnadskit i form av en ryggsäck eller i ett förråd i hemmet, då vet du vad som spelar roll. De saker som placeras i dessa väl förberedda gömmor ska klara höga krav. De ska vara funktionella och bekväma att använda. De ska vara hållbara och helst inte kosta en förmögenhet.

Det gäller knivar, gaskök och inte minst de kläder du valt ut. En smart val är att välja bort tränings t-shirtar och överdelar i syntetmaterial mot bambu t shirt herr.

Hållbart

T-shirts tillverkade i bambu är hållbara på två sätt. Dels är bambun som utgör materialet tröjan är gjord av odlat och framtaget på ett hållbart sätt rent miljömässigt. Men på samma gång är det hållbart så det färdiga plagget klarar av hårda prövningar.

Det är också ett material som leder bort fukt och väta på ett effektivt sätt, något som i förlängningen förebygger dålig lukt. De är väldigt mjuka och låter huden andas, vilket är väldigt viktigt. Det är alltså mjuka, sköna tröjor som dessutom har en funktionalitet som vi alla kan uppskatta.

Viktigt att träna

För att förbereda sig på framtida anspänningar och eventuella kriser så är det viktigt att träna. Dels så behövs en fysisk rutin som bygger både muskler och smidighet, men det är också väldigt viktigt att träna sin uthållighet. I dessa förhållanden så är kläderna extra viktiga. Bambu som material i en tröja har visat sig vara enormt tacksamt att bära då man tränar.

Det är alltså ett plagg du kommer ha nytta av både före och efter den stora krisen kommer. Som prepper är det också viktigt att öva på att använda sin utrustning. Glöm inte träna på att sätta upp och använda gaskök, tält och liknande ofta. Det sätter sig i muskelminnet och kommer vara användbart längre fram.

Det finns en historia, det spelar ingen roll om den är sann eller ej då budskapet är det som räknas. Den handlar om en man som sätter sig bredvid en kvinna på ett flygplan. Kvinnan öppnar och stänger sitt säkerhetsbälte en stor mängds gånger. Mannen blir nyfiken oh frågar varför hon gör detta.

Hon svarar att hon flyger ungefär en gång i veckan i och med sitt arbete. Hon upprepar denna ritual, att öppna och stänga bältet tio gånger varje gång hon ska flyga. Mannen ska ha tittat undrande på henne och frågat varför. Hon förklarade att om något skulle hända och hon skulle behöva få upp bältet snabbt så är hon inte övertygad om att on skulle klara av det i och med stresspåslaget.

Hon resonerade att om hon gjorde det tio gånger innan varje flygning så sätter det sig i muskelminnet och hennes chanser att överlever ökar. Det finns mycket att lära sig ur den här historien som prepper.