Annons:

Vad ska du tänka på inför utlandsresan?

När det är mörkt och vinden viner runt knutarna är det många som funderar att boka en utlandsresa. Det finns mycket att tänka på inför resan, allt från packning till mer praktiska saker som försäkringar och pass.

Vi har sammanställt det du behöver tänka på när allt du vill är att dricka en paraplydrink under solen.

Vad ska du tänka på inför utlandsresan?

Undersök landet du ska åka till

Vad finns det för gällande regler och lagar i landet? Får du med ett vanligt svenskt körkort fixa en hyrbil och täcks den av din försäkring? Många länder har helt andra trafikregler och saker som man kan göra helt ostraffat i Sverige kan straffas med fängelse och böter. En del länder kräver visum som måste sökas i god tid innan.

När du gör en budget inför resan kan det vara värt att spana in prisindex så du vet ungefär vad en lunch eller middag kostar per dag. En del utomeuropeiska länder vill inte att man för in pengar i landet som turist, medan andra välkomnar att du betalar kontant för taxin när du lämnar flygplatsen.

På Min investering kan du kika på den aktuella valutakursen inför resan så att du också får en tydligare bild av vad kalaset kan kosta.

Packa rätt, packa lätt

Många som packar inför en solsemester packar allt för mycket. Försök att vara realistisk när du väljer outfits och välj kläder som går att kombineras som till exempel olika kjolar och toppar. Ett par sköna skor är viktigt. Köp inte ett par nya skor som ger dig skavsår första dagen!

Om du ska bo i en lägenhet eller liknande, och dessutom i mer än tio dagar finns det ofta en möjlighet att tvätta kläderna på plats.

Dessutom, gör extra utrymme för det du eventuellt köper på plats. En fin solhatt eller kanske ett par shorts?

Tänk på att ta med produkter som du vet att du tycker om, eftersom det inte är säkert att de finns att köpa på plats. Det samma gäller så klart om du har speciella mediciner eller hudkrämer.

Glöm inte att fixa en bra blomstervakt

Det vore synd om alla växter dog när du inte är hemma. Be någon komma över för att hålla lite koll på växter och brevhögen som växer i postlådan. Dessutom ser det bra ut om brevlådan töms så att den inte signalerar för eventuella inbrottstjuvar att du inte är hemma.